Una Llei Catalana d'accés al cannabis en el marc de la Llei de Salut Pública
Rasquera va aprovar ahir a la nit una moció al ple municipal per demanar al Parlament que es creï una comissió d’experts per estudiar la situació actual de la marihuana i crear una Llei Catalana d’accés al cannabis en el marc de la Llei de Salut Pública904567_299023896895862_1470613205_o

L’esborrany de la moció de 6 pàgines a la qual ha tingut accés la Cadena SER, va ser presentat la setmana passada a l’oposició de Convergència i Unió per tal consensuar un únic text al que tant Esquerra Republicana al govern com CiU hi puguin donar la llum verda definitiva en el ple d’aquest divendres. L’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa explica que un dels principals eixos de la moció “és la creació d’una comissió d’experts i que se’n pugui parlar i que es doni sortida a una realitat que fa hi hagi més de 200 associacions a Catalunya que jurídicament estan penjant d’un fil”

En la moció s’esgrimeixen una sèrie d’arguments per votar-hi a favor. Asseguren que la Comissió Global sobre polítiques de drogues ha instat a països a considerar fer passos decidits com legalitzar el cannabis per intentar minimitzar el poder dels grups organitzats. Per altra banda, també diuen que s’ha demostrat fins ara que les associacions de consum de cannabis serveixen per reduir la delinqüència i crear llocs de treball.

Per últim també es planteja la possibilitat de crear una xarxa de municipis catalans, una opció que ja els vam avançar des d’aquesta emissora, per tal de treballar conjuntament per aquests tipus de projectes vinculats amb les més de 200 associacions de consumidors que existeixen actualment a Catalunya.

Visto en Cadena SER