Els Clubs Socials de Cànnabis portats a Debat.

Spannabis una de les fires del Cànem més importants d’Europa, celebra la seva 10 edició, en la qual podrem assistir a les últimes novetats que presentaran les gairebé 500 empreses procedents de la Xina, Canadà, Estats Units, Rússia, Índia, Itàlia, Alemanya, França, Holanda, Anglaterra, Polònia, Suïssa.En Spannabis es pot trobar tot el relacionat amb la planta del cànnabis, des dels seus us industrials (cosmètics, calçats, tèxtils, materials de construcció, alimentació), cultiu (adobs, llavors, sistemes i armaris de cultiu, etc.), Terapèutics i d’opcions de consum.

Sin título

Però Spannabis no és només una fira comercial i dedica una part molt important al moviment cannàbic ia la informació dels usuaris, organitzant jornades de conferències impartides per prestigiosos experts, científics, metges i psicòlegs que aborden temes com el seu ús medicinal, avanços en investigació oncològica i també sobre el seu cultiu, consumar i reducció de riscos.

cananbisSpannabis recull també l’actual situació dels anomenats Cànnabis Club Social (Csc) que estan proliferant al llarg i ample de la península, donant resposta a milers d’Usuaris que troben i donen suport a aquest moviment social que ja s’ha estès a països com Bèlgica, França, Itàlia, Alemanya o el Regne Unit on estan començant a aplicar el que s’anomena el “Model Espanyol” un model que contribueix, entre moltes altra coses, que els recursos públics no es malgastin en el sistema policial, judicial i penitenciari quan no són necessaris i es puguin invertir en prevenció, educació i investigació.

Amb aquest context ens trobem el Divendres a les 16.30 a la “Carpa de Activisme” la conferència de Martín Barriuso, portaveu de la FAC i Iker Val, president de EusFAC, amb el títol: Els Clubs Socials de Cànnabis (CSC) portats a Debat . Una dècada d’evolució i repercussió internacional.

Els Csc reclamen polítiques justes i eficaces, que respectin els drets de les persones ciutadanes usuàries de cànnabis. Les associacions treballen en base a aquests principis, a més de ser entitats de caràcter democràtic, basades en el cooperativisme, l’autosuficiència regulada, la transparència i la fiscalització pública. Paguem impostos, generem ocupació, evitem la derivació al mercat negre i ens trobem dins el marc dels tractats internacionals i la normativa europea.

La Federació d’Associacions Cannábicas (FAC) porta més de quinze anys de treball constant i discret en favor d’una profunda reforma de les vigents polítiques de drogues basades en la prohibició, el fracàs és evident. Per això hem fet propostes concretes de regulació i mantenint contactes amb tots els grups polítics i amb diverses institucions, com el Govern Basc o Català, fiscalia, o els parlaments espanyol i europeu, on es van exposar les reivindicacions i propostes, d’un sector social que mereix ser escoltat i tingut en compte. No s’entén que en una societat democràtica i plural encara hi hagi qui s’espanti i es negui a debatre una qüestió de gran calat social i polític.

Plantejant a més un debat sobre la conveniència de deixar de banda la defensa de models alternatius de regulació basats en la creació d’un circuit comercial obert, similar al de l’alcohol o el tabac, optant en canvi per un model consumidorista i no lucratiu, que evita molts dels riscos inherents a un mercat dominat per la recerca de beneficis econòmics.

Les Associacions Cannábicas espanyoles no són coffee shops, com a Holanda. La situació a Espanya és molt diferent de la d’Holanda. A Espanya es creen associacions privades sense fins de lucre, que paguen impostos. Totes aquestes associacions controlen la quantitat de cànnabis que consumeix cada membre i d’on ve la marihuana. Avancem amb peus de plom i en general s’ha fet bastant bé.

En resum una conferència que no us podeu perdre.

Noticia: http://www.marihuanasemillas.com/?p=1442