La justícia de la sense Justícia Cloenda la seu de "La Maca"

Continua l’assetjament a les associacions Cannàbica catalanes, el dimecres 30 de gener a les 10:30 un dispositiu de la guàrdia urbana juntament amb la Regidoria de Sants (Barcelona) es van presentar a la seu de la Maca per clausurar el local de l’associació per “venda de marihuana”, una activitat que el seu president José fora negar es realitzés com va exposar en les anteriors intervencions que havia patit.maca2

Aquesta clausurarà ve derivada de l’operació que es va posar en marxa des del juny, on la guàrdia urbana assetjar als seus socis al mig del carrer i després de les denúncies a comissaria de la Junta Directiva, es convido a assistir al local als agents. Dimarts i dimecres va continuar el dispositiu policial, amb registres, algun indegut, amb registre en les parts íntimes, sostracció de la documentació d’un usuari terapèutic, impediments perquè un altre soci cridés a l’associació perquè se li acostés la seva documentació com usuari terapèutic i alguna crisi d’ansietat.

El sergent i un company, es van presentar a l’associació, se’ls deixo passar amablement i van ser atendre de manera cordial amb la intenció que realitzaran la inspecció amb normalitat, encara que en realitat aquest no era el final de l’operació, ja que clarament volien incautarnos el cànnabis de l’associació, i així es va demostrar després només 15 minuts d’inspecció, en el qual es van presentar al local uns 14 agents més, d’aquest cos de seguretat, que van estar unes 2 hores al local i van confiscar uns 3500gr de cànnabis, 3gr d’haixix, uns 1600gr de cànnabis en humit i un quilo de restes en humit també, aquests últims acabaran sent 400gr de cànnabis quan s’assequin. Van trobar a bé deixar en custòdia 200 plantes en procés vegetatiu (creixement), i no hi va haver detinguts.

 El cas aquesta davant del jutge davant del qual es va presentar tota la documentació pertinent per col · laborar al funcionament democràtic i transparent amb la qual opera l’Associació i el model de funcionament de la Federació Associacions Cannabicas (FAC) a la qual pertany aquesta associació, el jutge recollir tota aquesta informació, per estudiar-la, però encara no he decretat sentència. El cos de la Guàrdia Urbana, no espera la resolució i es presenta al local per executar un tancament per una activitat que encara no ha estat demostrada, davant aquest contrasentit i davant les demandades de la Comissió Jurídica i el seu president, els agent van modificar les causes de l’operatiu, a un cessament d’activitat per la manca de llicència d’activitats, que acredita que el local compta amb les condicions d’habitabilitat i ús adequades per acollir l’activitat a la qual se li destina, sense causar molèsties a tercer.

La cloenda, en tot cas, serà portada als jutjats pels responsables de la Maca, que ahir ultimaven un recurs contenciós-administratiu contra el tancament que serà presentat aquest mateix divendres. Segons l’advocada de l’associació, Marta Carreras, l’objectiu és que els permetin reobrir en qüestió de dies en entendre que el tancament s’ha dut a terme sense esperar la decisió judicial respectiva. A més, ha recordat que les advertències prèvies de l’Ajuntament s’havien fet denunciant el cultiu i la venda de marihuana al seu interior, un extrem que consideren del tot fals. «L’associació no ven marihuana ni la conrea al seu interior. Es tracta d’un consum compartit ».
macaUna nova injustícia executava davant dels ulls de Sant Canut i els assistents que van anar a donar el seu suport als socis de Maca que novament es tornen a veure evocats a vagar pel ocultisme però realitzar el seu consum, sense oblidar als centenars de persones que depenen d’aquesta associació per poder obtenir marihuana terapèutica de qualitat a un preu assequible i sota el control de l’equip terapèutic de l’associació.

És incongruent que mentre es dialoga amb l’administració per regular el funcionament de les associacions s’hagin de veure accions injustificades com la que es va donar ahir. Proposem un model alternatiu que respecta la llei vigent i que es comença a copiar en països com Holanda, Uruguai, Xile, Anglaterra, etc. Model que donen suport organismes com la Comissió Global de Polítiques de Drogues, el TNI (Transnational Institute), el Parlament Europeu i l’ONU, per la seva evident baix risc epidemiològic i la seva visió per protegir la seguretat ciutadana. Així que, tornem a reiterar la idea que hi ha una necessitat patent de normalitzar els clubs socials cannábics d’una manera justa i igualitària per a totes les associacions.