Asociacions Cannàbiques Catalanes s'uneixen per exigir la Regulació de l'Autoconsum

Una trentena d’associacions de consumidors de cànnabis de Catalunya s’han unit en una plataforma per exigir que l’administració reguli l’autoconsum i han convocat una manifestació el dissabte 19 de gener a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
En una roda de premsa al Hash Marihuana Cànem & Hemp Museum de Barcelona, ​​un portaveu del moviment cannàbic català, José A fora, ha llegit el manifest impulsat per la plataforma, al qual ja s’han sumat una cinquantena d’associacions, que advoquen per una “regulació ja” del consum de cànnabis i que, per això, es creï un consell regulador.
El president del Club de Tastadors de Cànnabis Collsacabra, Jaume Prats, ha defensat que des del Govern es contempli a la llei “el que és una tinença lícita”, i ha apostat per fer pressió perquè es modifiqui la legislació i que els consumidors puguin tenir una seguretat jurídica.
“Com a consumidors estem cansats de la inseguretat jurídica”, ha lamentat Prats, que assegura que porten 20 anys de lluita per aconseguir que en la llei de seguretat ciutadana, la Llei Corcuera, es contempli la tinença lícita del cànnabis.
Les associacions, que asseguren representar uns 100.000 consumidors, demanen una regulació de l’autoconsum privat de cànnabis perquè siguin ells mateixos els qui decideixen què consumeixen i que el puguin produir, “en lloc de deixar el control de la producció i distribució a les màfies” , ha valorat Albert Tió, del moviment cannàbic.
Preguntat per si pensen promoure una iniciativa legislativa popular sobre aquest assumpte, Prats ha indicat que encara no l’han proposat però que està en la seva agenda, i que de moment diversos ajuntaments catalans estan estudiant, liderats pel de Rasquera-on volen impulsar una plantació per proveir un club de fumadors barceloní-, presentar una proposta de regulació al Parlament.
A fora ha explicat que les negociacions amb la Conselleria d’Interior i amb la Fiscalia, encara que les qualifica de positives, “són difícils”, perquè mentre els demanen transparència i facilitar totes les seves dades, detenen als seus socis a les portes de les associacions.
san canuto 2013COMISSIÓ DE TREBALL
Prats ha recordat que a l’estiu la Generalitat va encarregar a una comissió estudiar la possibilitat de regular la plantació de cànnabis per l’autoconsum, en la qual van participar, encara que després de las  eleccions va quedar aturada a l’espera de reactivar aquesta nova legislatura, ha lamentat.
Després d’uns tres mesos de treball, en què no es va assolir cap acord, Prats ha confiat que la comissió es torni a reunir, encara que no creu que sigui fins a l’estiu tot i que els donen de data el mes de febrer.
Segons les associacions, la persecució policial que pateixen produeix “despeses ridículs i molt elevats” perquè suposa tenir a funcionaris investigant i sufragar un procés judicial.
La manifestació del 19 de gener està convocada a les 18 hores a plaça Sant Jaume, i després es preveu una cercavila fins a la plaça de la Mercè on hi haurà diversos concerts fins a les 21 hores.
enllaç: http://www.fac.cc/index.php?option=com_content&view=article&id=196:asocs&catid=2:noticias