AJUNTAMENT BCNLa Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFAC) ha ofert aquest divendres la seva col·laboració a l’Ajuntament de Barcelona per regular els clubs cannàbics, una regulació per a la que «ja era hora».

L’Ajuntament de Barcelona ha prohibit per un any que es puguin obrir nous clubs de cànnabis per elaborar una regulació que freni la seva proliferació a la ciutat, on actuen 160 associacions de subministrament i consum de marihuana.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha anunciat la suspensió de l’atorgament de permisos d’obertura, que avui ha entrat en vigor i la inspecció dels existents per garantir que en la seva activitat s’ajusta a la legalitat i a la seva finalitat d’autoconsum.

En un comunicat, la CatFac ha assenyalat que «una vegada més, estenem la mà per col·laborar amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la resta d’administracions per acabar amb la situació d’inseguretat jurídica que vivim i establir una regulació que defineixi la normativa necessària per a la convivència a la ciutat».

Així mateix, la CatFAC «felicita» l’Ajuntament de Barcelona per implicar-se públicament en la generació d’una resposta als clubs cannàbics per «trobar una ordenació que estableixi els límits, però també que ens permeti treballar en el nostre dia a dia amb total seguretat».

Davant les notícies aparegudes sobre la promoció del consum, la imatge narcoturística de la ciutat o la compravenda lucrativa a tots nivells, la CatFAC assenyala que «aquestes no són totes les associacions cannàbiques existents», i recorda que el model que proposa «suposa un salt endavant no només en els drets individuals de les persones, sinó també en la salut pública i la lluita contra el mercat negre«.

Així, la CatFAC va publicar fa més d’un any un Codi de Bones Pràctiques i una proposta de model de regulació que contemplen associacions de persones consumidores que s’autoproveeixen col·lectivament, amb anàlisis de la substància i programes de reducció de riscos i acompanyament al consum.

 

Info: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/les-associacions-cannabiques-ofereixen-seva-collaboracio-lajuntament-bcn-3300711