Spannabis 2017: La cànnabis avança immparable!

 moltes persones, moltes organitzacions, novetats… marcant la diferència
Exhausts, però amb les piles ben carregades d’energia, després de viure  la fira del Cànnabis més gran d’Europa. Un any més es torna a batre record d’assistència, tres dies on el “Prohibicionisme” no tenia entrada, aclaparada per l’energia d’una societat que s’organitza per continuar unida en el camí del canvi.
Mentrestant, el sistema de la prohibició, malgrat les nombroses crítiques que rep i  les aclaparants evidències del seu caràcter contraproduent, segueix aguantant. Només la via de l’acció sembla oferir perspectives de canvi immediat en el necessari camí cap a la tolerància i la normalització. Aquesta via de transformació ha estat ben present a l’stand 211, on hem compartit espai i experiències amb Som el que Cultivem, ConFAC, ENCOD, REMA i UGT, un espai on hem rebut la visita de GaliFAC, ARAFAC, FACLevante i la de centenars d’activistes que inicien els seus projectes o busquen assessorament per al seu desenvolupament, un punt de trobada de l’activisme Cannàbic, que ha recarregat les nostres energies al màxim per seguir caminant incansables cap al Canvi.
Estem satisfetes de participar en una fira com Spannabis que any rere any dóna visibilitat al món del cànnabis i permet també fer visible la nostra realitat i els nostres drets. L’estand 211 ha volgut ser un mirall i punt de trobada d’usuaris i usuàries, donant informació i representativitat a totes los organitzacions, col·lectius, federacions i plataformes que s’han apropat a nosaltres, un oasi que ha aplegat a les companyes d’ENCOD, amb un emotiu record per Joep Oomen, qui va dedicar treball i esforç en donar a conèixer el model dels clubs socials a Europa i convertir-lo en model de referència per mostrar com podria ser la legalització. Divendres a la tarda vam comptar amb els companys de ConFAC donant visibilitat a l’extenció pel territori de les associacions, moltes noves organitzacions i federacions amb molta energia per unificar forces que donin l’impuls final  per fer caure el mur prohibicionista.  La presencia de Som el que Cultivem dissabte, es l’essència de la col·laboracions i unitat per aconseguir un fi conjunt representants de les dues federacions catalanes van estar informant del treball realitzat amb les ordenances realitzades a Catalunya aquest últims mesos, i posant al serveis d’aquelles associacions cannàbiques que sol·liciti el servei d’incidència política, amb l’objectiu d’oferir la nostra col·laboració a tots els municipis catalans que pretenguin treballar per regular el funcionament de les associacions cannàbiques catalanes.  Les companyes de REMA van desembarcar dissabte a la tarda, amb la seva artilleria de color, globus, somriures i photocall, acompanyades  per la Xarxa de dones de Llatinoamèrica amb qui vam compartir experiències i projectes de col·laboració .
Durant tot el cap de setmana, hem donat a conèixer la nova campanyamarca la diferencia” en el marc de la cooperació associativa per fer més representatius els projectes que s’han impulsat des de la societat civil i que ara més que mai requereixen de respostes efectives per part les administracions públiques. Afrontar el futur de les associacions cannàbiques és un repte que hem d’afrontar juntes.
Des de les associacions cannàbiques estem teixint xarxa amb altres moviments socials perquè ens preocupa el nostre entorn i volem contribuir en la construcció d’aquest nou país assentat en els drets i les llibertats de totes les persones. Compartim un objectiu comú, unim  les nostres forces per fer-lo realitat, L’alternativa que presenten les associacions cannàbiques en una nova via oberta des de la intel·ligència col·lectiva, que no pretén banalitzar el seu consum, sinó tenir un punt d’interacció amb les persones usuàries on conèixer els seus consums i aportar la informació necessària per ser responsables de les seves decisions com a persones majors d’edat. Hem avançat molt aquests últims anys per el govern central judiciària qualsevol iniciativa legislativa territorial que abordi qüestions relacionades amb el cànnabis i els seus usuaris, deixant una vegada més de costat les opcions polítiques de diàleg i reflexió. Això només vol di que hem de continuar treballant amb plena disposició de col·laboració amb l’administració Catalana per avançar en el disseny de marcs de reglamentació i funcionament per a aquestes entitats que respectin la legalitat vigent i que ofereixin l’espai normatiu tan esperat en pro d’una necessària seguretat jurídica.
Fem-nos fortes,
fem-ho juntes
Fotografia realitzada per  H2O