Josep Pàmies i al cultiu de marihuana terapèutica

Tres socis de l’entitat ‘Dolça Revolució’ han declarat aquest dilluns als jutjats de Balaguer per explicar que són consumidors de marihuana amb fins terapèutics. Ho han fet a instàncies de la jutgessa que porta el cas de la denúncia contra l’activista Josep Pàmies a qui els Mossos d’Esquadra van comissar fa prop de 2 anys una setantena de plantes de marihuana en un hivernacle de la seva explotació. Tot fa preveure que a partir d’ara es tancarà la instrucció del cas i se sabrà si s’arxiva o per contra tira endavant amb la sol·licitud d’una pena per part de fiscalia. Tant Pàmies com els tres socis que han declarat han defensat els importants ”beneficis” de la marihuana per al tractament de malalties severes com el càncer i confien que tard o d’hora el cultiu per aquesta finalitat es legalitzarà.

Lola Roma, una de les tres sòcies de Dolça Revolució, ha explicat moments abans d’entrar a declarar al jutjat d’instrucció número 3 de Balaguer que ho fan perquè se’ls ha requerit en relació a la denuncia contra Josep Pàmies i perquè ells també es consideren propietaris de les plantes de marihuana que els mossos van comissar a l’activista ara fa prop de dos anys. Segons Roma, alguns socis en tenien una i d’altres dos, però en qualsevol cas, ha remarcat que allà eren cuidades fins que ”maduraven” per tal de poder-ne extreure els olis i fer les tintures per a ús terapèutic.En aquest sentit, Roma ha remarcat que des de l’associació defensen que la marihuana és una planta medicinal i que està demostrat que té uns ”efectes molt beneficiaris” a nivell terapèutic en malalties com el càncer. Per això ha lamentat la ”paradoxa” que cultivar i facilitar marihuana per a malalts sigui il·legal i que es castigui penalment. És per això, ha afegit, que avui han volgut donar suport a Pàmies perquè ell ha ajudat a cultivar-les i difondre-les.De la seva part, Josep Pàmies ha dit que avui són 3 els qui venen a declarar però que ”podrien ser 40”. L’activista s’ha mostrat convençut que tard o d’hora els acabaran donant la raó però ara considera que encara s’han d’arriscar, cultivant de forma il·legal. És per això que ha assegurat que enguany ”reincidiran” i tornaran a plantar marihuana, en menys quantitat (unes 25 plantes), però ha defensat la necessitat de fer-ho perquè hi ha gent que no sap com fer-ho o li diagnostiquen una malaltia inesperada i cal tenir-ne per ajudar-los. Tant Pàmies com Dolça Revolució insten al cultiu individual de la marihuana per fer-ne us terapèutic mentre no sigui legal per així evitar causes penals com aquesta que està en curs. Prop de 6.000 adherits a la campanya ‘Fem la nostra”Lola Roma ha explicat que ja hi ha prop de 6.000 persones que han signat el manifest de la campanya ‘Fem la nostra’ que defensa el cultiu de marihuana per a fins terapèutics. L’any passat van anar als hospitals del Mar i Arnau de Vilanova per oferir marihuana als caps de les unitats d’oncologia per tal que en fessin ús per als seus pacients, però Roma ha lamentat que els van ”ignorar”. Això no obstant, ha assegurat que insistiran novament i que no cessaran en difondre el que consideren que són resultats beneficiosos d’aquesta planta per tal que tothom qui hi estigui interessat en pugui fer ús.

Info: Vila Web

Feu un comentari