Minuts de silenci i soroll ben fort, el que calgui contra al terrorisme masclista

El Grup de Dones de la CatFAC mostra el seu absolut i contundent rebuig a la violència contra les dones i al sistema que la manté.

Aquest  passat dijous, dia 14 d’abril de 2016, una altra dona ha estat assassinada. Ha estat a Sant Feliu, amb arma de foc, davant la seva criatura i una neboda. L’agressor s’ha tret la vida. Pressumptament violència masclista.

El grup de Dones de la CatFAC mostrem el rebuig cap a aquest nou assassinat de violència de gènere.

Denunciem tots els homicidis i els assenyalem com a feminicidis.

No és assassinat aïllat, és un assassinat pel fet de ser dona. És una conseqüència d’aquesta societat patriarcal que ens envolta i que ha oprimit tant al llarg dels anys a les dones.

La violència masclista pren moltes formes i malauradament aquesta és una de les més dures.

Creiem que la violència de gènere s’ha de combatre des de l’escletxa més subtil. La divisió del treball, la diferència salarial, el dret a decidir sobre els nostres cossos, són formes d’opressió dirigides per unes polítiques patriarcals. Unes polítiques que no ens representen ni respecten.

L’ autor dels feminicidis són homes de dins el nucli familiar que es mouen a partir d’accions i pensaments d’un estereotip de masculinitat, utilitzen la força bruta, possessió i control..

Són incapaços de mantenir una relació amb la base del respecte mutu.

Això significa que les solucions de les administracions són insuficients.

Demanem que es treballi per aconseguir millor seguretat per aquestes dones i impulsar un canvi social que aposti per la igualtat de gènere des de l’educació, els mitjans de comunicació i totes aquelles accions transformadores que ens permetin construir una societat per tothom.

Juntes podem aconseguir aquest canvi.

Feu un comentari