El cànnabis a la Ciutat de Barcelona.

Des de Som el que Cultivem volem convidar-vos a les jornades de debat i diàleg,  que realitzarem el proper Dimarts 17 de Maig de 2016, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) Aula 2 a partir de les 17:00h en motiu de l’aprovació del Pla Especial Urbanístic per a l’ordenació dels Clubs i Associacions Cannàbiques a la Ciutat de Barcelona.

Des de Som el que Cultivem apostem perquè Barcelona es converteixi en un model de referència que demostri que les actuals polítiques aplicades a la qüestió del cànnabis generen més problemes de salut pública i de seguretat ciutadana que solucions i que l’abastiment col·lectiu sense ànim de lucre de cànnabis és un model eficaç des del punt de vista de la reducció de riscos i pel conjunt de la ciutadania de la ciutat. En aquests moments de canvi, el diàleg i el consens social són imprescindibles per avançar cap a una Ciutat sostenible on les necessitats de totes les persones hi trobin cabuda.

Als nostres dies, a diferents llocs del món, s’estan produint multitud d’experiències alternatives de regulació del mercat del cànnabis , Uruguai, EEUU, Holanda, etc. Aquest procés imparable te el seu reflex a Barcelona, on al llarg dels darrers 20 anys s’ha forjat un model propi que ha esdevingut una referència a nivell mundial i desperta l’interès  dels fòrums de debat en polítiques de drogues més innovadors.

Aquestes jornades volen ser un espai de debat obert on totes les perspectives es trobin per seguir avançant conjuntament cap a unes  polítiques públiques municipals participatives i participades on tots els actors implicats hi puguem tenir veu. Us convidem a aportar-hi també la vostra!               

El cànnabis a la Ciutat de Barcelona

17:00 Inauguració i presentació –  Som el que cultivem

17:10 – 17:30 Moments de canvi?

Janet Sanz, Quarta tinent d’alcaldia. Direcció de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat 

Gemma Tarafa, Comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.

17:30 – 18:30 Debat i consens polític sobre la realitat de les associacions cannàbiques a Barcelona

Representants dels Grups polítics municipals

    Barcelona en Comú representant: Sra. Janet Sanz i Sra.Gemma Tarafa

    Convergència representant: Sr.Mercè Homs

    Esquerra Republicana de Catalunya representant: Sr. Jordi Coronas

    Ciutadans-C´s representant: Sr.Koldo Blanco o Sr.Luis Ignaci Ruiz

    Partit dels Socialistes de Catalunya representant: Sr.Dani Modól

    CUP Capgirem Barcelona representant: Sr.Ferran Ocata

    Partit Popular (per confirma)

Moderador: Òscar Parés, llicenciat en Filosofia i en Antropologia per la Universitat de Barcelona. Ha cursat el Màster en Drogodependències de la mateixa universitat. Actualment, és Sotsdirector de la Fundació ICEERS

18:45 – 19:45  Cànnabis i convivència ciutadana

L’oportunitat que suposa una regulació municipal  ens  hauria de permetre establir un model que respecti els drets individuals, permeti les activitats responsables de les associacions cannàbiques i respecti el civisme, la salut i seguretat de la ciutat de Barcelona.  Garanties tan de la convivència a la ciutat com dels drets de les persones usuàries de cànnabis.

Si regulem l’activitat de les associacions cannàbiques a la Ciutat quins aspectes ens preocupen i hauríem de tenir en compte per garantir la convivència de totes les persones? En parlem amb:

  • Grup de Treball en Drogodependències, CMBS. Representant: David Pere Martínez Oró
  • Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) Representant: Montserrat Morera
  • Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) Representant: (per confirma)
  •  Som el que cultivem, representant de les associacions Cannàbiques de Catalunya Representant: Patricia Amiguet

Dimarts 17 de Maig de 2016

Inici: 17:00h

Lloc: Centro de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) Aula 2 . Carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona

Contacte: somelquecultivem@gmail.com

Feu un comentari