l'Ajuntament de Montmeló aprovava el pla especial per associacions de cànnabis

El pla considera que la ubicació de clubs de fumadors de cànnabis “pot suposar greus perjudicis sobre la seguretat ciutadana, la convivència social o la salut pública”. Per aquest motiu, la normativa estableix que els clubs es podran implantar en aquelles zones del municipi on està admès l’ús sociocultural, és a dir al nucli urbà, però a una distància mínima de 150 metres d’escoles, centres assistencials i de salut i parcs infantils per “evitar la promoció del consum d’una substància que pot tenir efectes nocius en aquells col·lectius més vulnerables com poden ser els joves”, explicava la regidora de Salut Pública M. Jesús Prieto. El pla també fixa una distància mínima de 150 metres entre els clubs socials i associacions de cànnabis.

Actualment ja existeix un club cannàbic a Montmeló, però des del gener de 2015, l’Ajuntament de Montmeló havia suspès cautelarment la concessió de llicències d’obertura d’aquest tipus d’establiments, després que en rebés diverses sol·licituds, per poder redactar un pla regulador.
El pla especial va ser aprovat per 7 vots a favor (PSC i ERC) i 6 abstencions (ICV-EUiA-E). El portaveu dels ecosocialistes, Jordi Manils, considerava que la distància de 150 metres en un poble amb un nucli tan petit com Montmeló –uns 2 km de nucli urbà– és “massa restrictiva perquè limita molt la possible obertura d’aquests locals i un excés de restrictivitat i de zel pot fomentar el consum al carrer que és el que es vol evitar”, deia.
La regidora de Salut Pública advertia que el perímetre de 150 metres és “el que aconsella la Generalitat” i assegurava que és dels menys restrictius, ja que “hi ha poblacions que l’augment fins als 500 metres”.

Info; ContraPunt

Feu un comentari