La Jonquera restringeix els clubs de cànnabis als polígons del sud

L’Ajuntament de la Jonquera ha elaborat una ordenança per regular l’emplaçament i les condicions dels locals de clubs i associacions de cànnabis que s’hauran de situar als polígons de la part sud. L’ordenança es va decidir redactar després de rebre diverses peticions d’interessats fa uns mesos.

Fins ara la presència d’aquests locals no estava regulat ni al POUM ni en cap ordenança. El juliol passat l’Ajuntament va rebre un parell de peticions i diverses trucades per informar-se de les normatives de la població respecte a aquest tipus de locals. L’alcaldessa, Sònia Martínez, ha explicat que en veure que no estava regulat enlloc van decidir suspendre l’atorgament de llicència fins que es marqués un ús. «De voler no és que en volguem, però és una activitat legal i el que fem és regular el lloc», diu Martínez. El primer que es va fer va ser una modificació al POUM, que és de 2004, per tal de limitar la zona on es poden situar. S’ha optat perquè es puguin instal·lar únicament a la part sud dels polígons, a la zona on hi ha el Paradise, naus i altres serveis. Això els exclouria de la zona comercial i, per tant, de les zones residencials, constata l’alcaldessa.

L’augment de demanda d’aquest tipus de locals s’havia detectat l’any 2014, quan els seus impulsors van veure que podrien assortir una demanda de francesos que al seu país tenen molt restringida la implantació d’aquest tipus de locals. Martínez explica que de peticions n’hi havia hagut només dues però que la demanda d’informació sobre la normativa per a la seva implantació era més gran.

Tampoc poden està a menys de 650 metres de llocs que estiguin freqüentats per menors d’edat com escoles o cases de colònies. A banda de limitar la zona, l’Ajuntament havia de regular-ne els usos que ara es marquen amb la nova ordenança. Es tracta, explica Martínez, de normes com el temps que duraran les autoritzacions; que estarà restringit l’accés a persones que no estiguin associades; la prohibició de vendre begudes alcoholòquies; o que no es podrà fer publicitat sobre els locals. L’ordenança estava previst que s’aprovés al ple ordinari d’ahir al vespre, com a mínim amb els vots de CiU i el soci del PSC.

Els clubs socials de cànnabis són unes associacions de consumidors. Es tracta d’unes organitzacions concebudes per a la producció i distribució per als associats. Si anés a parar a terceres persones després es consideraria que es tracta d’una activitat il·legal.

Feu un comentari