L’Ajuntament de Sant Cugat ordena el tancament del club de fumadors de cànnabis

L’Ajuntament ha ordenat el tancament del club de fumadors que l’associació cannàbica Cànnem Mil·lenari. Un decret signat dimarts després que “aquesta associació hagi incomplert en reiterades ocasions un decret anterior que permetia l’obertura d’aquest local únicament com a espai de reunió social però no com a lloc on es pogués fumar cànnabis”.

Aquest decret de 31 de juliol s’especifica clarament la prohibició de fumar i només podia obrir com a local social d’esbarjo. El consistori afirmava que a la documentació presentada per l’entitat no constava ‘de manera explícita’ l’activitat com a club de fumadors. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que ha estat precisament el fet que es fumi dins el club el que ha obligat el consistori a decretar el tancament, ja que és el que atempta contra la salut pública dels veïns.

Àngel Benito, soci del club: “Ens van dir que podíem consumir i ara diuen que no podem fumar, que fumar no és consumir. El jutge ens donarà la raó i dirà que, evidentment, és el mateix“. Socis del Club Cànem Mil·lenari estan d’assemblea permanent des del 15 de setembre com per evitar que la Policia Local el precinti. Calvet ha explicat que mentre hi hagi gent dins el local no es podrà procedir al seu tancament. Per aquest motiu, el consistori ja ha demanat una ordre de desallotjament al jutge per poder fer efectiu el precinte del club.

À.Benito denuncia la poca voluntat de diàleg de l’equip de govern, que creu que l’únic que ha buscat és contentar els veïns durant uns dies: “Quan el jutge ens doni la raó d’aquí unes setmanes, podran dir que ha fet tot el possible per tancar-lo”. A més, Benito lamenta que des del govern municipal no s’ha volgut obrir el diàleg en cap moment: “No ha vingut cap regidor de CiU, sí els de l’oposició. Enlloc d’enviar-nos tècnics, ens ha enviat cada matí la policia”.

La Policia també ha fet acte de presència els dies 15, 16 i 17 de setembre, mentre eren en assemblea permanent. Segons Benito, els agents els van amenaçar amb utilitzar la força si no abandonaven el local. “El dret a assemblea és sagrat. Seria molt greu que ho fessin“. Aquest 18 de setembre la policia ja no s’ha personat a primera hora del matí.

El consistori per regular l’activitat del club de fumadors. Al juliol l’Ajuntament va suspendre la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis. La suspensió té un període d’un any i es fa per estudiar com s’ha de regular aquest tipus d’activitat. En el marc d’aquesta suspensió de llicències, el consistori crearà un grup de treball per estudiar com s’ha de fer aquesta regulació. En aquest grup, hi seran presents regidors municipals, tècnics de l’Ajuntament, veïns i usuaris de clubs de fumadors de cànnabis. El consistori afirma que hi ha ‘una porta oberta de diàleg’ amb els clubs cannàbics per acabar de deteminar en quina localització es poden desenvolupar unes activitats que són legals.

Feu un comentari