2ª trobada de dones de la CatFAC

Les dones de la CatFAC es troben per debatre sobre els conflictes al Sud relacionats amb les drogues i la situació de les dones en aquests en la segona trobada de dones cannàbiques.

El passat dia 14 de juny va tenir lloc la segona trobada de dones de la CatFAC. En aquesta ocasió es va celebrar a la platja, aprofitant la bona temperatura d’aquest mes, i vam comptar amb la col·laboració de Constanza Sánchez, Coordinadora de Dret, Política i Drets Humans de la Fundació ICEERS.

La jornada va començar tot dinant, per crear un espai de presentació i confiança entre totes les participants per facilitar la integració de les que s’acabàven d’incorporar al grup. Després, tot fent una rotllana a la platja, vam centrar-nos en el debat introduït i guiat de la mà de la Constanza.

Mujeres, mercados de drogas y violencia en América Latina. La mujer como objeto y como sujeto de las políticas de drogas

Aquest va ser el tema escollit per la Constanza i del qual en va sorgir un petit debat on totes vam poder expressar la nostra opinió. La importància de no oblidar la relació entre el GRUP DE DONES CATfac 2consum del nord de determinades substàncies i les guerres al sud que el fet de no ser un mercat regulat genera. La hipocresia dels governs per mantenir aquest sistema que cada any genera moltes víctimes, les més vulnerables sempre dones i infants. La necessitat de no oblidar aquesta situació en els nostres discursos de regulació per fer evident que el que demanem, des de la CatFAC, és un altre món possible que respecti els drets humans i la llibertat de totes les persones, a casa nostra i al món. El debat va ser molt interessant ja què va centrar part de l’interès en el paper que les dones podem desenvolupar des de les nostres associacions fins a la societat en general per poder canviar aquesta situació.

Estem molt contentes d’haver pogut realitzar la segona trobada i estem amb molta il·lusió per començar a preparar la tercera prevista pel mes de setembre.

Esperem que a la següent s’apuntin encara més dones!!!!! Per cridar ben fort que estem aquí i ens volem fer veure!!!!!!

La dona no neix, es planta i es cultiva.

Feu un comentari