Un nou fàrmac a base de cànnabis alenteix la progressió de l´Alzheimer

Un fàrmac a base de la planta del cànem aconsegueix alentir la neurodegeneració que provoca l’Al-zheimer. Aquesta conclusió es desprèn de l’estudi que du a terme l’Hospital de Bellvitge i l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (Idibell), que lidera Isidre Ferrer, que ja ha provat el fàrmac en ratolins. El tractament crònic amb aquest nou fàrmac cannabinoide endarrereix la neurodegeneració provocada per la malaltia i indueix una millora en l’àmbit cognitiu en els animals tractats.

La investigadora Ester Aso ha explicat que “l‘estudi ha consistit a administrar durant cinc setmanes un fàrmac cannabinoide en models de ratolins amb Alzheimer en fases inicials, és a dir, en el moment en el qual comencen a aparèixer les primeres pèrdues de memòria. Una vegada passat aquest temps, hem observat que els animals no només no presenten problemes de memòria, sinó que tampoc no tenen dificultats en tasques d’aprenentatge“.

El fàrmac és una combinació de dues varietats de la planta del cànnabis que ja estan aprovades a Espanya per tractar l’espasticitat associada a l’esclerosi múltiple i es troba ara en fases avançades de desenvolupament clínic per a d’altres aplicacions terapèutiques. Una de les varietats de cànnabis que componen el fàrmac està enriquida amb THC, principal compost psicoactiu del cànnabis amb nombroses propietats neuroprotectores, i l’altra està enriquida amb cannabidiol, que té efectes antioxidants i antiinflamatoris, entre d’altres, i a més mitiga l’efecte psicoactiu del THC.

Info: Regio7

Feu un comentari