Usuaris, cultivadors… També som Usuàries i Cultivadores!

Usuaris, cultivadors…
També som Usuàries i Cultivadores!
Nosaltres també visitem l ‘Spannabis 2015

Al llarg de les últimes 4 dècades es pot veure que la utilització de la dona en la publicitat ha canviat, en la mateixa mesura que també ha canviat el seu paper en la societat i s’ha refermat la seva reivindicació d’igualtat.

En els anys vuitanta la dona era utilitzada com a objecte sexual. El seu cos era el reclam per als productes dirigits als homes. Actualment, I després d’anys de lluites i reivindicacions feministes, van dirigits a una dona independent, treballadora i femenina.

Per això el Grup de Dones de la CatFAC denunciem una forma de sexisme que va ser present a l’ Spannabis 2015, la utilització del cos de la dona com a reclam econòmic.

Considerem mètodes sexistes el fet d’utilitzar la bellesa femenina com a símbol d’èxit, posar èmfasi en el seu cos i reduir-lo a un simple aparador.

El sexisme en publicitat té diferents cares i la imatge que se’n dóna reflecteix també el què s’espera de la dona. No sempre correspon amb les dones reals, sinó que representa, a vegades, un ideal de dona des del punt de vista masculí.

D’aquesta manera, la dona perd la seva identitat i es limita a ser un objecte sense personalitat pròpia i de caire tan sols, decoratiu.

Ens referim als mètodes patriarcals que dominen el binomi “home mascle”- “dona submisa” que s’observen des del punt més institucional i personal, posant de manifest les frustracions, covardia i complex d’inferioritat de qui l’exerceix.

La publicitat és una de les principals fonts d’ingressos dels mitjans de comunicació, per la qual cosa des de la CatFAC pensem que han d’exigir dins del seu comportament corporatiu la igualtat de gènere en els anuncis que publiquen i, també, exigir l’absència de continguts sexistes.

Exigim a la fira Spannabis que tingui present aquest predomini de gènere masculí sobre el femení i prengui mesures. Les dones també som usuàries de cànnabis, també som cultivadores, també som persones que decidim utilitzar el cànnabis com a pal·liatiu, també som científiques i professionals que aportem per millorar el coneixement d’aquesta substància. A totes nosaltres se’ns deu un respecte!

Davant d’aquesta situació afirmem que sí que hi ha diferents alternatives.
Ens fem sentir amb la seguretat que el feminisme, amb tota la seva riquesa i diversitat, segueix molt viu i ens dóna forces per seguir lluitant, perquè estem convençudes que tenim una oportunitat de construir una nova proposta de societat.

Ens alcem per defensar, una vegada més, l’ alliberació dels nostres cossos.

Estem satisfetes de participar en una fira com l ‘Spannabis que any rere any dóna visibilitat al món del cànnabis i permet també fer visible la nostra realitat i els nostres drets. Però encara ens sentirem més còmodes quan l’organització faci valer la igualtat de gènere com a principi bàsic de convivència.

Les dones cannàbiques volem formar part d’un sector que respecta la llibertat i a totes les persones.

Si voleu, adherint-se al comunicat escrivint-nos un missatge al correu Dones@catfac.org amb el nom o logotip de l’entitat, o mitjançant Twitter afegint l’etiqueta @Cat_FAC i el hashtag #GrupdeDonesCatFAC

————-

Usuarios, cultivadores…
También somos Usuarias y Cultivadoras!
Nosotras también visitamos Spannabis 2015

A lo largo de estas últimas cuatro décadas se puede ver que la utilización de la mujer en la publicidad ha cambiado, en la misma medida que también ha cambiado su papel en la sociedad y se reafirmado su reivindicación de igualdad.

En los años ochenta la mujer era utilizada como objeto sexual. Su cuerpo era el reclamo para los productos dirigidos a hombres. Actualmente, y después de años de luchas y reivindicaciones feministas, van dirigidos a una mujer independiente, trabajadora y femenina.

Por esto, el Grupo de Mujeres de CatFAC denunciamos una forma de sexismo que estuvo presente en Spannabis 2015, la utilización del cuerpo de la mujer como reclamo económico.

Consideramos métodos sexistas el hecho de utilizar la belleza femenina como símbolo de éxito, poner énfasis en su cuerpo y reducirlo a un simple aparador.

El sexismo en publicidad tiene diferentes caras y la imagen que se da refleja también lo que se espera de la mujer. No siempre corresponde con las mujeres reales, sino que representa, a veces, un ideal de mujer desde el punto de vista masculino.

De esta manera, la mujer pierde su identidad y se limita a ser un objeto sin personalidad propia y de carácter, tan sólo, decorativo.

Nos referimos a los métodos patriarcales que dominan el binomio “hombre macho” – “mujer sumisa” que se observan desde el punto más institucional y personal, poniendo de manifiesto las frustraciones, cobardía y complejo de inferioridad de quien la ejerce.

La publicidad es una de las principales fuentes de ingresos de los medios de comunicación, por lo cual, desde CatFAC pensamos que tienen que exigir dentro de su comportamiento corporativo la igualdad de género en los anuncios que publican y, también, exigir la ausencia de contenidos sexistas.

Exigimos a la feria Spannabis que tenga presente este predominio de género masculino sobre el femenino y tome medidas. Las mujeres también son usuarias de cannabis, también somos cultivadoras, también somos personas que decidimos utilizar el cannabis como paliativo, también somos científicas y profesionales que aportamos para mejorar el conocimiento de esta sustancia.¡¡ A todas nosotras se nos debe respeto!!

Ante esta situación afirmamos que sí, que hay diferentes alternativas.
Nos hacemos sentir con la seguridad que el feminismo, con toda su riqueza y diversidad, sigue muy vivo y nos da fuerzas para seguir luchando, porqué estamos convencidos que tenemos una oportunidad de construir una nueva propuesta de sociedad.

Nos alzamos para pedir una vez más, la liberación de nuestros cuerpos.

Estamos satisfechas en una feria como Spannabis, que año tras año, da visibilidad al mundo del cannabis y permite también hacer visible nuestra realidad y nuestros derechos. Pero todavía nos sentimos más cómodos cuando la organización haga valer la igualdad de género como principio básico de convivencia.

Las mujeres cannábicas quieren formar parte de un sector que respeta la libertad y a todas las personas.

Si queréis adheridos al comunicado escríbenos un mensaje al correo a Dones@catfac.org con el nombre o logo de la entidad, o mediante Twitter añadiendo la etiqueta @Cat_FAC y el hashtag #GrupdeDonesCatFAC

———-

Users, growers …
We are Users and Growers too!
We also visit the Spanabis 2015

Along the latest four decades one can see that the paper of woman in publicity has changed, in the same mesure as in the society and the research of equality has become stronger.

In the 80’s women were used as a sexual object. Their bodies were a claim for men’s products. Actually, after years of fights and feminist’ demands, they are directed to a
worker woman, independent and femenine.

Therefore, the Women Group of the CatFAC report a form of sexism that was present in the Spannabis 2015, the use of the woman’s body as an economic claim.

We consider as sexist methods the fact of using the femenine beauty as a symbol of success, putting emphasis in her body and reducing it to a simple counter.

The sexist publicity has different faces and the image shown also reflects what is expected from a woman. It doesn’t always match with the real women, but it represents, sometimes, an ideal of woman from a male point of view.

With this, woman loses her identity and it limits to be an object without personality and only decorative.

We reffer to the patriarchal methods that dominates the binomial “male man”- “weak woman” that we can observe from the more institutional and personal point, showing the frustrations, the cowardice and the complex of inferiority of those who do it.

The publicity is one of the principal source of revenue of the media, and from the CatFAC we think that they have to require inside their corporative behaviour the equality of gender
in the advertisements they publish and demand the absense of sexist content.

We require to the Spannabis to have in mind this predominance of male gender above the femenine and act in consequence. Women are also cannabis users, we are also growers, we are people who decide to use the cannabis as a palliative, we are also scientist and professionals that bring knowledge to improve this substance. We deserve respect!

In front of this situation we can state that there are different alternatives.

We say it loud with the security that the feminism, with all its richness and diversity, still alive and gives us the strength to follow the fight, because we are convinced that we have ann opportunity of building a new proposal of society.

We stand up to defende, one more time, the freedom of our bodies.

We are satisfied of participate in a fair as the Spannabis which year after year gives visibility to the cannabis world and also allows to make visible our reality and rights. But we will feel more comfortable when the organization gives more importance to the equality of gender as a basic principle of coexistence.

Cannabic women want to be part of a sector which respects the freedom and all kind of people.

Feu un comentari