La fira de productes que no pots Utilitzar

Spannabis 2015, la Fira del Cànem i Tecnologies Alternatives de Cornellà de Llobregat, ha aplegat unes 34.000 persones aquest cap de setmana. Segons els organitzadors, la fira ha comptat amb professionals del Regne Unit, el Canadà, i els Estats Units. En total, hi han participat més de 200 expositors i 500 empreses que ofereixen els seus productes de conreu de Cànnabis, que segons la legislació espanyola, pots comprar, però no pots utilitzar.

Una de les novetats d’aquesta 12a edició ha estat la celebració de les World Cannabis Conferences, el divendres i el dissabte, que han reunit experts nacionals i internacionals que han debatut sobre els usos medicinals i científics de la planta. La presentació de la Plataforma Regulació Responsable i la nova campanya conjunta de les dues federacions Catalanes d’associacions Cannàbiques de cara a les eleccions municipals per traslladar les nostres principals demandes als alcaldables que es presenten als municipis de Catalunya, són les iniciatives per aquest any en la lluita per unes polítiques públiques que deixin enrere la prohibició i assentin un model que respecti a totes les persones usuàries.

Des de la CatFAC, valorem la nostra participació en la fira de manera molt positiva, ja que ens ha permès contactar i aclarir els dubtes de milers d’usuàries que han passat per l’estand a la recerca d’informació i estrènyer relacions amb col·lectius d’arreu del món.

També ens va permetre retrobar-nos amb els companys i companyes de les federacions territorials MadFAC, EusFAC, FACLevante, FAC Baleras , FAC sur i els companys gallecs intercanviar opinions sobre les ultimes novetats que a nivell autonòmic es van aconseguint sobre la regulació de les associacions Cannàbiques i la realització d’una proposta comuna cap a un canvi estatal que garanteixi els drets de les persones usuàries de cànnabis.

Un any més, es demostra que els Usuaris i Usuàries han sortit de la foscor participant en la Campanya #SomUcollage-2015-03-23suaris, donat la cara per un canvi amb les polítiques de Drogues, que criminalitzen a milions d’usuaris que de forma lliure decideixen consumir aquesta substància. 

Felicitar a l’organització i agrair el gran interès que hem percebut dels visitants que es van apropar a l’estand demandant informació i transmetent-nos el seu suport al treball que des de les associacions estem realçant per aquest canvi de paradigma.

Finalment, agrair també a totes les persones voluntàries de la CatFAC que desinteressadament inverteixen esforços i fan que en la nostra lluita, tot sigui possible!

Feu un comentari