El Parlament aprova una llei per regular els col•lectius d'usuaris de cànnabis

El ple del Parlament de Navarra ha aprovat aquest dijous una proposició de llei foral reguladora dels col•lectius d’usuaris de cànnabis, una iniciativa ciutadana que va arribar al Parlament després de recaptar més de 10.000 signatures.

La proposició ha comptat amb el suport de PSN, Bildu, Aralar-NaBai, Esquerra-Ezkerra i Geroa Bai, mentre que UPN i PPN han votat en contra, advertint que, segons informes jurídics, Navarra no té competències per regular aquesta matèria.

La iniciativa va ser defensada al Parlament el passat 9 d’octubre pel president de la Representació Cannàbica de Navarra, Fermín Els, qui va demanar “regular el buit existent al voltant de les associacions de consumidors de cànnabis”. A Navarra existeixen una desena d’aquests clubs.

Amb la llei aprovada, es pretén configurar un espai que atorgui “seguretat jurídica” tant en el referen al “consum” com al “autobasteixen”, atès que la jurisprudència considera que “el consum no constitueix il•lícit penal o administratiu quan se sotmet als límits de la norma interpretats pel dret, atenent a la realitat social”.

A partir d’aquí i tenint en compte el “caràcter lúdic” i els “efectes pal•liatius” del cànnabis, “una de les substàncies més consumides actualment a Navarra”, s’encomana als clubs el foment d’un ús responsable, ja sigui a través de la prevenció de riscos, el control del consum o la disminució del mercat il•lícit.

El economisita

Feu un comentari