L’Ajuntament fa tancar totes les associacions cannàbiques

L’Ajuntament de Vilanova ha ordenat tancar les quatre associacions cannàbiques de Vilanova. Ja fa mesos que l’Ajuntament va decidir no donar més llicències a la ciutat. A més de les quatre establertes, cinc més van iniciar els tràmits. El consistori va voler tallar la proliferació d’aquestes associacions a l’espera que el Departament de Salut acabés d’establir una normativa sobre aquest tipus de clubs. Però fa dos anys que es treballa el reglament i encara no hi ha res clar.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha decidit tancar els locals basant-se en les denúncies de la Policia Local, que indiquen que en alguns locals es fuma, hi ha socis menors i es ven herba fora del sistema d’autoconsum en què s’emparen aquestes associacions, diu el regidor d’Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet De moment, l’Ajuntament ja ha redactat un pla especial que entre altres aspectes indica que les associacions cannàbiques hauran d’estar a una distància mínima d’escoles, espais esportius i equipamens municipals. El pla també indica horaris. Tot plegat, a l’espera que acabi sortint una normativa de la Generalitat per donar llicències a aquestes associacions.

Giribet ha explicat que es podria permetre fumar dins d’aquests locals, com d’altres clubs de fumadors. El problema és que en aquest cas hi ha un tipus de consum que la llei no regula. Les associacions cannàbiques de Vilanova es van registrar com a entitats culturals per promoure la legalització de la marihuana.

L’Associació Cannàbica High Times ha fet arribar una carta a l’alcaldessa de Vilanova perquè considera injusta aquesta decisió. L’associació demana l’aixecament de l’ordre de tancament perquè no han tingut cap inspecció de la Policia Local, no hi ha hagut cap denúncia i compleixen escrupulosament els seus estatuts. L’entitat indica que hi ha molt pocs precedents, per no dir cap, de tancaments sense inspecció. És abús de poder, diu Salvador Bernadó, president de l’entitat, que fa referència del que ha passat a Barcelona. Allà la majoria d’entitats tenen llicència com a club de fumadors. Però l’Ajuntament barceloní no ha decidit tancar alguns locals fins que no haguessin passat les inspeccions i comprovar que no complien els requisits.

Diari de Vilanova

Feu un comentari