Una comissió parlamentària insta al govern a regular els clubs de cànnabis

Recull les pràctiques que ja havien acordat les associacions i afegeix que aquests locals han d’estar a una distància prudencial d’escoles i centres de salut i que no es pot ser soci de dos o més clubs a la vegada.

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha instat al govern a crear una regulació per als clubs de cànnabis. Aquests establiments fins ara han viscut en un buit legal. Es constitueixen com a associacions sense ànim de lucre i han estat elles mateixes les que s’han posat d’acord amb un codi de bones pràctiques, que inclou, entre d’altres, prohibició per a menors de 18 anys, prohibició de venda, un control del consum que fa cada usuari, facilitar informació per a la reducció de riscos en la salut i garantir unes condicions de salubritat als locals.

La novetat és que la Generalitat posa per primera vegada aquestes condicions per escrit i avallaparadisfegeix que els clubs de cànnabis han d’estar a una distància prudencial d’escoles i centres de salut i que una persona no pot ser sòcia de dos o més clubs a la vegada. Marc Girona és responsable del Cànnabis Vallparadís Club. “Si és així les associacions haurien de tenir un cens per controlar qui està associat a les altres associacions. Està molt bé dir-ho, però com ho puc controlar? Per tant és necessari tenir un cens.”

Les associacions consideren la resolució de la comissió del Parlament és un primer pas però demanen que, a banda del Departament de Salut també s’impliqui Interior en la regulació del funcionament dels clubs. “És positiu i és necessari. SI no ho fan tindrem problemes nosaltres i la societat en general. És totalment positiva la regulació. I és necessari que no només el Departament de Salut, sinó que tota la Generalitat faci d’una vegada una llei i que ens reguli. És una demanda social”, diu Girona.

A Terrassa hi ha sis clubs de cànnabis. El Vallparadís Cànnabis Club compta amb uns 400 socis, més d’un centenar dels quals són actius.

Video

Terrassa digital.cat

Feu un comentari