Els clubs cannàbics esperen "més concreció" per regular la seva activitat

Els clubs cannàbics han acollit amb “entusiasme” la resolució que va presentar ahir al Parlament la Conselleria de Salut per orientar el sector per al desenvolupament de la seva activitat, a l’implicar un “reconeixement de les autoritats” a la seva tasca, segons ha exposat Jaume Xaus, vicepresident de la Federació d’Associacions Cannàbiques (FAC). No obstant, Xaus no ha negat la “preocupació” que també desperten aquestes propostes no vinculants “per la falta de concreció” i per deixar la seva aplicació “al criteri dels ajuntaments”, així com per la necessitat d’avançar en matèria potestat de la Conselleria d’Interior perquè els clubs aconsegueixin més seguretat jurídica i policial.

Aspectes com la distància entre els clubs i centres escolars i sanitaris, que es veuran sotmesos al dispar criteri de cada municipi davant la falta de concreció de la Generalitat.

José Afuera, president de la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFAC), ha qüestionat la pretensió del consistori de Castelldefels que aquesta separació sigui d’almenys un quilòmetre. “Els ajuntaments han d’aplicar normes que es puguin complir, com el de Barcelona, que demana anàlisis d’extracció de fums que ni les mateixes autoritats acaben de tenir clar”, ha dit Afuera.

O com el control respecte al cultiu i el transport del cànnabis, per als quals Xaus considerar “clau” obtenir així mateix l’atenció i el reconeixement de les autoritats, segons ha explicat en una sala del Museu del Cànnabis davant una audiència en què també hi havia representants de la Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (Fedcac).

Limitacions

El vicepresident de la FAC ha apel•lat a la “funció social” dels clubs com un agent que col•labora amb l’estratègia de Salut per a “la prevenció i el control” del consum de cànnabis. I ha dit ser conscient de les “limitacions competencials” de la Generalitat respecte a la potestat del Estat, però les ha animat a aprofitar els seus instruments per millorar la definició de les activitats en el sector.

“No hauríem recolzat una proposta com aquesta sense el compromís de seguir treballant per part de les forces polítiques per arribar a una regulació”, ha exposat Xaus.

 

Noticia: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/clubs-cannabics-esperen-mes-concrecio-regular-activitat-3669365

Feu un comentari