La regulació serà sempre positiva.

Les Associacions Cannàbiques de Catalunya valoren positivament les actuacions de la Guàrdia Urbana a Barcelona, però diuen que les coses no s’estan fent del tot bé.

José Afuera, president de la Federació d’Associacions Cannàbiques, assegura que s’ha actuat massa ràpid i això ha creat inseguretat. Tot i que creuen que la regulació sempre serà positiva, tenen por que pugui afectar als negocis més petits. Ara bé, denuncia que hi ha gent que s’ha confós i ha volgut convertir els clubs en un negoci. (19:00 min)


José Afuera, president de la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya, també ha dit que:
– “L’Ajuntament està fent un favor a algunes associacions, perquè es controlin i s’organitzin una mica. Les nostres associacions federades no hem tingut cap incidència amb la Guàrdia Urbana ni amb la operació Sàtiva, i estem tranquils.”
– “La regulació serà sempre positiva. Volem ser transparents, no ser cap problema i treballar amb tranquil•litat i seguretat jurídica.”
– “Algú ho ha confós i ha pensat que això era Holanda, o que podia muntar una botiga. I a aquests els tocarà tancar, però ja era hora perquè això ens dóna una mala imatge.”
– “Crec que l’actuació de la Guàrdia Urbana ha anat en la bona direcció, que tanquin locals dels que surten menors, però tot això ha passat massa ràpid i ha creat una mica d’inseguretat.”
– “Demanem més regulació de la producció, el transport i la distribució de forma esglaonada. Que les associacions de menys de 50 socis tinguin una regulació més laxa.”
– “És important que fem bé un model nou amb el cànnabis des del principi. Hem de pensar un model propi i bo per a la societat, posar-lo en marxa i que no ens doni els problemes que arrossega l’alcohol o el tabac.”
– “Tenim molt a prop setembre i octubre que teòricament Ajuntament i Generalitat haurien de treure una regulació. Potser aquest mes l’Ajuntament de Barcelona ha actuat una mica a corre-cuita.”
– “Em sap molt greu que es vegi això com un negoci, les associacions cannàbiques que no estan fetes com a negoci… L’associació no vol guanyar diners, serveix per defensar els drets dels usuaris.”
– “Un soci triga 15 dies a poder consumir. Per ser soci has de ser resident a Catalunya, per evitar el narcoturisme cannàbic”.
– “Els turistes hem de gestionar-los molt bé, ara mateix estan fora de l’equació. Potser d’aquí 5 o 10 anys si demostrem que és un model vàlid i no tenim cap problema, podríem arribar una mica més enllà.”


El Món a RAC1 14/08/2014 http://rac1.org/elmon/

Feu un comentari