Fumar un porro a Itàlia ja no serà il•legal, almenys si es fa en un Cànnabis Social Club .

Amb l’últim decret del Govern de Renzi, s’ha concedit l’obertura del primer Cànnabis social club d’Itàlia ; la primera associació que ha rebut la llum verda és la “Cànnabis i pau ” , que obrirà un centre de Milà, situat a la Plaça IV Novembre , els fundadors han anunciat que els preus que s’aplicarà són molt assequible , uns 7 € per gram de marihuana i 9 € per a haixix .

El nombre d’aquests clubs privats , dedicats a fumar marihuana i haixix , està augmentant en tota Espanya i aviat podria estendre’s en italià.

Aquests clubs participen en la gestió de les plantacions col·lectives de cànnabis , per la qual cosa la marihuana que es produeix serà consumida pels seus membres. Els membres financen amb les seves quotes la producció de marihuana.

Els Cànnabis social Clubs tenen dos tipus de membres : els ” terapèutics ” ( que consumeixen per raons de salut ) i els recreatius, tots dos busquen una alta qualitat a un preu raonable.

Els requisits per a l’accés a aquests clubs són: ser major d’edat , ser consumidor previ i venir avalat per un soci. Per obtenir la targeta d’una d’aquestes associacions és necessari omplir un formulari declarant que compliran amb les normes, on s’especifica que està prohibit el contraban i el consum al carrer.

A diferència dels coffeeshops holandesos , els clubs són associacions sense finalitats de lucre . Pràcticament , cooperatives , on tots els usuaris són també membres . Un dels objectius d’aquests clubs és prevenir que el cànnabis es converteixi en un negoci ( com és el cas amb el tabac ) , perquè , en aquest cas , hi hauria un risc de disminució de la qualitat del producte .

Notícia Info