NOTA DE PREMSA: La Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFAC) celebra el seu primer congrés.

logo congres catfac 2014L’objectiu: definir l’estratègia d’organització interna i d’incidència política que els ha de permetre millorar l’estructura i fer més eficaces les seves accions per ser decisius en la concreció d’una futura regulació. Una CatFAC més forta permetrà amplificar la veu i defensar els drets de les persones usuàries de cànnabis millor que mai.

El Congrés és convoca com l’esdeveniment que inaugura l’any 2014. Un debat que es realitza dijous dia 6 de Febrer i on hi participen més de 30 associacions cannàbiques del territori català. En aquest primer congrés es tracta de formalitzar els més de tres anys que han constituït la base del camí que ara s’enceta.

Pilars que demostren la consolidació del projecte en són el consens en el debat del Reglament que estructurarà aquesta nova etapa de la Federació i el Projecte estratègic pel 2014 dissenyat de forma participativa. En definitiva una millora organitzativa que ha de permetre millorar també la capacitat de la Federació en tots els objectius que es marca. El congrés va servir per formalitzar l’entrada de totes els associacions federades amb els documents d’adhesió i per escollir a les persones que des d’avui ocuparan les responsabilitats de la Comissió Tècnica de la CatFAC, òrgan de gestió del dia a dia de la federació.

El fil conductor del Congrés ha estat la importància del moment que es viu per la història cannàbica i dels drets civils on “no podem defallir perquè només nosaltres podrem defensar els drets de les persones consumidores de cànnabis” segons afirmava el ratificat president, Jose Afuera, dirigent històric del moviment cannàbic. Afuera també ha afirmat que cal que les associacions cannàbiques demostrin més que cap altre moviment social la seva democràcia interna, transparència i activitat social ja què estan en el punt de mira de la societat actual. També deia convençut que les associacions membres de la CatFAC complien amb el Codi de Bones Pràctiques i volien seguir millorant l’impacte en l’àmbit de la prevenció de riscos i la gestió dels plaers.

Finalment, consens ampli en què cal reclamar a les institucions ser partíceps del procés de regulació que s’està vivint perquè es tinguin en compte les demandes de les persones usuàries i acabar a1 CONGRES CATFACmb la inseguretat jurídica que ja fa masses anys que les associacions cannàbiques i també totes les persones usuàries estan suportant. La CatFAC es declara un interlocutor vàlid per estudiar i definir unes noves polítiques de drogues que deixin de banda el prohibicionisme que ha acabat generant molts més problemes que el propi consum de drogues.