El Rototom Sunsplash és el festival Reggae per excel·lència d’Europa i amb una gran càrrega social reivindicativa molt representativa que té el seu màxim exponent en la realització del Fòrum Social, un espai que aporta una visió crítica i constructiva de la societat i que permet als assistentes conèixer les iniciatives que realitzen els col·lectius socials arreu d’Europa per millorar la qualitat de vida de les persones i que tenim moltes coses que aportar per créixer individual i col·lectivament.

CatFAC Rototom 2015La Federació d’Associacions Cannàbiques (FAC) , com a col·lectiu social que porta més de vint anys treballant pel canvi de legislació del Cànnabis a Espanya, té el seu espai de representació a la zona “not Profit”, un espai on el Festival ofereix l’oportunitat a ONG’s, associacions i col·lectiu socials, de divulgar els seus projectes i materials informatius; de donar-se a conèixer; de generar moments de trobada i reflexió; i d’autofinançar-se a través de la venda dels seus productes en els stands. Aquest any hem utilitzat aquest espai per a la recollida de signatures de #LaRosaVerda, amb un gran èxit de participació i amb suports tan importants com el de Josep Pàmies.

El dissabte 22 d’agost vam tenir l’oportunitat de participar al debat “Regulació del cànnabis: canvis socials contra la llei mordassa” amb la participació de Joan Bertomeu, advocat i criminòleg; Héctor Brotons, director de l’estudi jurídic Brotsanbert i Patricia Amiguet, activista cannàbica i tècnica de la CatFAC. La nostra companya Patricia va fer un repàs de l’actualitat cannàbica a Catalunya i va explicar als assistents el recorregut que ha portat la CatFAC per aconseguir situar el Cànnabis en l’agenda política institucional. Un treball que crea molt d’interès a altres regions i territoris de l’estat i que cada vagada més , s’estén com una alternativa viable a l’actual prohibició del consum de Cànnabis.

El cànnabis és el nostre àmbit però des d’aquí col·laborem amb altres col·lectius que persegueixen avançar en els drets civils i benestar de la ciutadania.

Leave a Comment