Cànnabis, torn de participació ciutadana.

El tancament del Club Cànem Mil·lenari, centre el debat previ al ple del mes de juliol

El primer en intervenir ha estat A.Benito, president de la Fedcac. Per posar en antecedents als assistents, ha explicat que fa anys que es treballa per “facilitar eines per a la regulació dels clubs cannàbics” a Sant Cugat, prenent com a base que existeix una legislació al respecte.

En aquest sentit, s’ha referit al Club Cànem. “Un mes abans de la seva obertura, des de l’Ajuntament és va dir que sí perquè complia aquesta normativa”, ha explicat, afegint que “es va informar als veïns de l’activitat del local, però es van esverar i van demanar que marxessin”

Una situació que va portar l’Ajuntament a fer un decret pel qual el dijous 16 de juliol el Club Cànem era precintat per la policia, un dia després de la seva obertura. “Si es van donar les eines per regular correctament, perquè es va tancar a corre-cuita amb un decret fet d’un dia per a l’altre?”, ha preguntat Benito.

Conesa li ha respost tot dient que “el Consistori decideix fer aquesta moratòria” davant la situació.

La posició dels veïns

Glòria, veïna de Can Magí, ha estat la segona en intervenir explicant que el “13 de juliol vam entrar una instància per intervenir en aquesta sessió per saber què es faria davant l’obertura del club cannàbic”. Després del seu tancament, i apuntant que “no tenim res en contra d’ells”, ha utilitzat el torn de paraula per preguntar “quina serà la política sobre aquest tema i si es reobrirà el local”.

L’encarregat de respondre ha estat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, qui ha remarcat que “l’activitat no és il·legal” però “la feina de l’Ajuntament és encabir les activitats dins la ciutat per no generar conflictes”.

En aquest sentit ha apuntat que “des d’uns inicis es va veure que seria un punt de conflicte” i que per això “l’Ajuntament ha fet el que és la seva responsabilitat, fent la moratòria per donar-nos un any per estudiar on ha d’anar”. El que sí que ha afirmat Puigdomènech és que “no anirà al carrer d’Adrià Gual Número 10”.

Les posicions del Ple

Àlvaro Benejam (PP) ha destacat que “sí que vaig visitar l’espai, però també vaig estar a les reunions de veïns, i aquest no han de patir l’activitat que s’està desenvolupant al local”.

Pere Soler (PSC) s’ha manifestat “perplex davant de la situació” afirmant que “hi ha perjudicis i desconeixement” tot apuntant que “no som partidaris de la prohibició, però sí de la regulació”. En aquest sentit ha remarcat que “sabem que aquestes persones han estat col·laborant i la moratòria, amb gent que col·labora, és enfonsar la seva activitat”.

Ramon Gutiérrez (ICV) ha intervingut tot dient que “quan una activitat compleix els requisits legals, no té cap sentit canviar-ho a corre-cuita”, i ha apuntat que “més que la moratòria, feia falta un treball previ de pedagogia amb els veïns”.

Mireia Ingla (ERC) ha remarcat que “estem d’acord amb la legalització del cànnabis, però falta un mapa d’activitats a la ciutat per evitar greuges com els que està patint l’associació”.

Aldo Ciprian (C’s) també s’ha mostrat partidari de la legalització del cànnabis i ha emplaçat els membres de l’associació a mantenir “una reunió per conèixer la situació”.

Núria Gibert (CUP) ha apuntat que “hi ha un greuge de tracte en l’activitat que desenvolupa l’associació” dient que “hi ha un debat fals i moralista” i remarcant que “apel·lem a la mediació, però primer que els actors implicats es coneguin”.

Info: Tot Sant Cugat

Feu un comentari