Som el que Cultivem presenta el seu paquet d'al·legacions a l'Ajuntament de Barcelona.

Trias es treia de la màniga un pla urbanístic, Colau en rebrà les nostres al·legacions.

Avui, dia 16 de setembre, a dos dies de finalitzar el termini, la CatFAC i la Fedcac han presentat cadascuna les seves al·legacions, organitzant un acte conjunt per reivindicar la necessitat de diàleg i de participació amb el consistori.

Era el mes de maig quan l’Ajuntament ens sorprenia amb un Pla Especial Urbanístic que pràcticament, ni camuflava la seva intenció de tancar totes les associacions cannàbiques de la Ciutat. En aquell moment veiem com mesos de diàleg i de participació en espais com el Consell de Benestar, de la mà de la resta del tercer sector, podia no tenir sentit perquè sense més, sense parlar-ne, sense deixar-nos explicar, l’Ajuntament bàsicament ens volia tancar.

Es tractava d’un pla urbanístic que òbviament no tenia en compte cap criteri de salut, ni la de les persones usuàries ni la de la població en general. Un Pla que a més es presentava a esquenes de la resta de forces polítiques així com del sector, i feia més olor a mesura electoralista que a proposta per millorar la condició de vida de les Barcelonines i Barcelonins.

Aquell pla va seguir el seu curs, es va obrir un termini per a presentar propostes i suggeriments que la nova regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, va ampliar per a disposar de més temps per a estudiar la nostra situació. Les dues federacions, en el marc d’una reunió a finals de juliol, vam traslladar l’oportunitat que suposava una regulació municipal però la importància d’acompanyar tots els criteris urbanístics d’una ordenança sota criteris de salut que garantís tan la convivència a la ciutat com els drets de les persones usuàries de cànnabis.

Avui, les dues federacions hem fet un acte davant l’Ajuntament per presentar les al·legacions que cada federació ha preparat demostrant que utilitzem totes les eines al nostre abast per concretar la nostra veu i les nostres reivindicacions. Les al·legacions que s’han proposat van totes en la línia de millorar el text i adaptar-lo a la realitat desmuntant la intencionalitat que inicialment portava i aplicar mesures que garanteixin que el pla s’adapta a les necessitats de cada barri, així com que té en comte aquelles associacions que es van quedar amb el tràmit iniciat i el caràcter no retroactiu de la mesura. Des d’aquest pla urbanístic també s’aprofita per instar la necessitat de coordinar-lo i vincular-lo amb una ordenança que reguli, sota criteris de salut pública, l’activitat de les associacions cannàbiques.

Des de la campanya Som el que Cultivem apostem perquè Barcelona es converteixi en un model de referència que demostri que l’abastiment col·lectiu de cànnabis és possible i suposa una millora per la ciutat en general. Des de les dues federacions esperem que la bona sintonia estrenada amb l’Ajuntament també ens faci apostar per dissenyar unes polítiques públiques municipals participatives i participades que garanteixin que tots els actors implicats, però sobretot les persones usuàries a les que representem, puguin incidir en totes les fases del procés.

Som el que Cultivem segueix amb les mans esteses i amb moltes ganes de participar i aportar per una Barcelona oberta, cívica, cohesionada i en salut.

cultivem campanya

 

“Som el que Cultivem” presenta su paquete de alegaciones al Ayuntamiento de Barcelona.

Trias se sacaba de la manga un plan urbanístico, Coláu recibirá nuestras alegaciones.

Hoy, día 16 de septiembre, a dos días de finalizar el plazo, la CatFAC y la Fedcac han presentado cada una sus alegaciones, organizando un acto conjunto para reivindicar la necesidad de diálogo y de participación con el consistorio.

Era el mes de mayo cuando el Ayuntamiento nos sorprendía con un Plan Especial Urbanístico que prácticamente, ni camuflaba su intención de cerrar todas las asociaciones Cannàbicas de la Ciudad. En aquel momento vemos como meses de diálogo y de participación en espacios como el Consejo de Bienestar, de la mano del resto del tercer sector, podía no tener sentido porque sin más, sin hablar, sin dejarnos explicar, el Ayuntamiento básicamente nos quería cerrar.

Se trataba de un plan urbanístico que obviamente no tenía en cuenta ningún criterio de salud, ni la de las personas usuarias ni la de la población en general. Un Plan que además se presentaba a espaldas del resto de fuerzas políticas así como del sector, y hacía más olor a medida electoralista que a propuesta para mejorar la condición de vida de las Barcelonesas y Barceloneses.

Aquel plan siguió su curso, se abrió un plazo para presentar propuestas y sugerencias que la nueva regidora de Urbanismo, Janet Sanz, amplió para disponer de más tiempo para estudiar nuestra situación. Las dos federaciones, en el marco de una reunión a finales de julio, trasladamos la oportunidad que suponía una regulación municipal pero la importancia de acompañar todos los criterios urbanísticos de una ordenanza bajo criterios de salud que garantizara tanto la convivencia en la ciudad como los derechos de las personas usuarias de cannabis.

Hoy, las dos federaciones hemos hecho un acto ante el Ayuntamiento para presentar las alegaciones que cada federación ha preparado demostrando que utilizamos todas las herramientas a nuestro alcance para concretar nuestra voz y nuestras reivindicaciones. Las alegaciones que se han propuesto van todas en la línea de mejorar el texto y adaptarlo a la realidad desmontando la intencionalidad que inicialmente traía y aplicar medidas que garanticen que el plan se adapta a las necesidades de cada barrio, así como tener en cuenta aquellas asociaciones que se quedaron con el trámite iniciado y el carácter no retroactivo de la medida. Desde este plan urbanístico también se aprovecha para instar la necesidad de coordinarlo y vincularlo con una ordenanza que regule, bajo criterios de salud pública, la actividad de las asociaciones Cannàbicas.

Desde la campaña ·”Som el que Cultivem” apostamos porque Barcelona se convierta en un modelo de referencia que demuestre que el abastecimiento colectivo de cannabis es posible y supone una mejora por la ciudad en general. Desde las dos federaciones esperamos que la buena sintonía estrenada con el Ayuntamiento también nos haga apostar para diseñar unas políticas públicas municipales participativas y participadas que garanticen que todos los actores implicados, pero sobre todo las personas usuarias a las que representamos, puedan incidir en todas las fases del proceso.

Som el que Cultivem sigue con las manos extendidas y con muchas ganas de participar y aportar por una Barcelona abierta, cívica, cohesionada y en salud.

Feu un comentari