La Seu veta la instal·lació de clubs de cànnabis

Els clubs de cànnabis tenen tancada la porta a tot el terme municipal de la Seu d’Urgell. Així ho recull la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) que ha promogut l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell, que afecta l’article 104, que determina els usos permesos.

L’esmentat document inclou a partir d’ara un apartat que especifica que “estan prohibits tots els usos que puguin implicar que en un local es pugui dur a terme consum de drogues tòxiques, substàncies psicotròpiques i estupefaents de les quals el seu cultiu, elaboració o trànsit estigui prohibit” i en aquest sentit cita exemples com “clubs de consumidors de cànnabis o centres d’interpretació de la utilització mèdica del cànnabis” encara que es tracti d’“activitats limitades a socis d’alguna entitat titular de l’activitat o no siguin locals oberts al públic”.

El procés de modificació urbanística, que ja compta amb l’aprovació definitiva per part de la comissió territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu (del 29 de març), no ha estat exempt d’al·legacions.

Una associació cannàbica que disposa d’un local llogat a la ciutat va sol·licitar la revocació del PGOU al considerar que “l’ajuntament no té potestat per suspendre una activitat privada” i que “la suspensió afecta el dret d’associació i reunió pacífica i afectarà la salut ja que s’obligarà els socis a acudir al mercat negre”. L’ajuntament, per la seua part, va desestimar les al·legacions.

Segons el regidor d’Urbanisme, Jesús Fierro, el consistori va obligar a paralitzar l’any passat uns treballs de remodelació que l’associació estava realitzant a l’interior del local, situat a l’avinguda Guillem Graell, perquè no tenien llicència. Paral·lelament, l’equip de govern va iniciar els tràmits de modificació urbanística per la qual cosa van quedar suspeses temporalment qualsevol tipus de llicències. L’objectiu, segons va dir, és tant evitar el consum de drogues com “el trànsit i altres activitats il·legals”, va indicar Fierro.

En aquest sentit, no és el primer cas de veto dels clubs de cànnabis per aquesta via. A Lleida ciutat s’han introduït normes d’ubicació que en restringeixen l’obertura en determinades condicions.

Feu un comentari