II Fòrum de Clubs i Associacions de Cànnabis de Catalunya

II Fòrum de Clubs i Associacions de Cànnabis de Catalunya

El primer Fòrum de Associacions i Clubs de Cànnabis de Catalunya, celebrat el  22 de setembre de 2012, amb el qual van participació de 42 associacions i clubs de tota Catalunya,

Avui tornem creient que son una alternativa basada amb un model de  prevenció, i educació . On les persones usuàries sociabilizant amb un espai se seguretat y confiança. com així ha estat reconegut  per les administracions publiques de la comunitat catalana.

Des de aquell dia:

El departament de salut va aprova el 15 de gener 2015 la RESOLUCIÓ SLT/32/2015, per la qual s’aproven criteris en matèria de salut pública per orientar les associacions cannàbiques i els seus clubs socials i les condicions de l’exercici de la seva activitat per als ajuntaments de Catalunya.

El 20 de març de 2015  es presentava la Iniciativa Legislativa Popular La Rosa Verda, que proposa la regulació a Catalunya de les associacions de persones consumidores de cànnabis.

El 10 de juny de 2016, El Plenari del Consell Municipal de Barcelona, adoptà l’acord, d’aprovar definitivament, de conformitat amb l’article 68 de la Carta Municipal de Barcelona, el Pla especial urbanístic per a l’ordenació territorial dels Clubs i Associacions de Consumidors de Cànnabis a la ciutat de Barcelona, d’iniciativa municipal.

EL 19 D’Abril 2016 La Taula del Parlament de Catalunya ordena l’inici de la tramitació parlamentària, de la llei dels persones usuàries de Cànnabis, l’11 d’octubre van donar inici les sessions de ponència al Parlament de Catalunya, en la qual van participar més de 34 experts tant nacionals com a internacional, que van concloure el 25 de Novembre amb la participació de la plataforma Som el que cultivem, plataforma integrada per les dos federacions Cannàbicas de Catalunya, que des de 2015 en treballant conjuntament amb les resolucions esmentades abans i amb incidència a municipis de tot Catalunya, esdeveniments informatius, campanyes, xarrades i accions que ens portant fins a la aprovació …

El 28 de Juny del 2017, el Parlament de Catalunya va votar en sessió plenària la Llei d’Associacions de Consumidors de Cànnabis. Amb el resultat de  118 – vots A favor 8 – vots en contra 1 – abstencions. Donava peu a una llei en defensa dels drets individuals i de salut pública de les persones Usuàries de Cànnabis, i reconeixia una realitat social cada vagada mes estesa el nostre territori,¡ establia un criteris de funcionament y gestió de l’activitat de les mes de 700 associacions y clubs cànnabis instaladas a la comunitat catalana.

Malauradament el 13 d’octubre el govern Español, del PP, Va aprova un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei, que el Ple del Tribunal Constitucional, el 28 de novembre va acordar admetre a tràmit, que va resoldre el 26 de setembre d’aquest any, amb govern del PSOE, considerant que la normativa envaeix les competències de l’Estat. Novament col·lisionant amb un govern central que lluny d’afrontar aquesta realitat social amb responsabilitat i determinació, opta per la via Judicial per resoldre una situació que afecta a més de 2,2 milions de persones consumidores, una xifra ascendeix a més del doble, si contemplant a les persones que ho han consumit alguna vegada.

Canadà es converteix en l’últim país que despenalitza el consum d’aquesta substància imitant estats com Holanda, Uruguai, Colòmbia, Costa Rica, Suïssa, Colorado i Califòrnia entre d’altres. Aquest debat ha arribat a casa nostra, La Generalitat fa temps que aposta per una  regulació que ajudaria al control i a la prevenció del consum, a través de la visualització. Las administracions Som partidàries de regular-ho a través d’un model únic com el de clubs, que han de tenir una sèrie d’obligacions respecte als seus usuaris: Con som la informació y assessorament adequats per realitzarà un consum conscient de la substancia. Mai devent banalitza la substancia, ja que caurem amb el erros que s’han produït al alcohol y tabac. Per aquet motiu aquet model posa el focus a les persones Usuàries, i amb apoderar-les per realitzar un consum de la substància mes adient a les seves necessitats.

Per aquet motiu els Clubs daurant tenir molt presents tres qüestions essencials  anàlisis de la substància amb dispensació, Formació Staff, optimització del consum, participació amb entitats publiques, no mes aquets criteris ens donaran la força per demostra a la societat que son una resposta reial a la actual polítiques de drogues. Hem aprés molt aquets últims anys i hem pogut treballar amb les administracions publiques i organitzacions especialitzades un model de les persones usuàries per les persones usuàries, referent a mundial, miren les evolucions de regulació a nivell mundial, però reconeixem aquelles qüestions que ens portat fins aquí i unir-nos per assolir els nostres objectius con a societat, saben el que volem i el volem JA, fem pinya per establir el nostre futur, l’èxit depèn del esforç .

Gracies a la Fundació ICEERS, i a la Unitat de Polítiques de Drogues de la UAB, per oferir aquet espai de reflexió que ens permeti continuant avançant cap un futur regulat i respectuós amb totes les persones implicades.