Els clubs cannàbics celebren que el nou pla no comporti el tancament de locals

La jornada ‘El cànnabis a la ciutat de Barcelona’ ha arrencat amb una xerrada sobre la regulació dels clubs cannàbics per part de la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. Ha explicat el Pla especial urbanístic per a l’ordenació territorial dels clubs i associacions de cànnabis. La tinent d’alcalde ha matisat que aquesta normativa “és una peça però el govern municipal treballa per fer una normativa de salut” per tractar aquest tema.

El pla especial urbanístic va rebre la primera aprovació en la comissió de govern del maig de 2015, encara en el mandat anterior. El text inicial comportava tancar 133 clubs cannàbics i deixar-ne 11 en funcionament. A posteriori, s’ha dut a terme un procés participatiu amb representants de federacions i associacions cannàbiques i, com a resultat, el govern municipal ha introduït algunes modificacions al document. El pla es portarà a la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’aquest dimecres i haurà de rebre l’aprovació definitiva del plenari.

Un dels canvis del text és la modificació de les limitacions pel que fa a la ubicació dels clubs. La nova normativa diferencia els nuclis antics i la resta de la ciutat. Així, a Ciutat Vella, Gràcia i els nuclis antics, els clubs cannàbics han de mantenir una distància de 150 metres amb altres clubs, amb centres docents, Centres d’atenció i seguiment de drogodependències. Per a la resta, aquest límit es rebaixa als 100 metres.

Pel que fa al local, la normativa determina una superfície màxima de 200 metres quadrats. També posa com a condició que s’ubiqui a la planta baixa dels edificis, amb un accés independent. Aquesta entrada ha de tenir, a més, una doble porta i s’ha d’evitar la propagació d’olors a l’exterior amb una xemeneia. El pla contempla que els nous clubs cannàbics que s’obrin a la ciutat hauran de complir aquestes condicions i les entitats que ja estan en funcionament tindran 18 mesos de marge per adaptar-s’hi. Així doncs, no s’haurà de tancar d’entrada cap de les 120 associacions que hi ha a la ciutat.

Les associacions cannàbiques es mostren satisfetes pel nou pla especial urbanístic que regularà els clubs cannàbics a la ciutat. La tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha presentat a les entitats el text que es votarà al plenari d’aquest mes de maig. Les modificacions introduïdes són menys restrictives pel que fa a la ubicació dels clubs i donen 18 mesos de marge per adaptar els locals existents a la normativa.

Feu un comentari