L'ajuntament no vol convertir Barcelona en un referent de la maria al món.

Barcelona veurà reduïda de 123 a 11 la seva oferta de clubs cannàbics el 2017.

Aquesta és l’estimació definitiva sobre el sector de l’autoconsum que ha fet l’ajuntament, on la seva comissió de govern va formalitzar ahir l’aprovació inicial del pla especial urbanístic que suposarà el cessament d’activitat de la immensa majoria dels locals d’aquest tipus que avui operen a la capital catalana.

La xifra rebaixa encara més la llista d’associacions supervivents després de la rotunda purga amb què el consistori pretén posar límit a la «proliferació» d’aquest tipus de locals. En els seus càlculs inicials, fonts municipals parlaven d’«una vintena de clubs» que podrien mantenir-se oberts un any i mig després de l’aprovació definitiva del pla, prevista per a la tardor de l’any que ve en funció del resultat de les eleccions municipals. Però la xifra s’ha reduït encara a la meitat al posar sobre el mapa els 150 metres de distància que, com a mínim, hi ha d’haver entre aquestes associacions i els locals, equipaments i negocis sanitaris, culturals, docents i esportius, tant públics com privats, que acostumin a freqüentar els menors d’edat.

La distància s’aplica al prendre com a referència «una illa i mitja de l’Eixample», segons fonts municipals. Un espai que consideren prudencial per mantenir distàncies amb aquestes associacions, i canviar de ruta per evitar passar per davant si és el que es prefereix.

Mercadeig

Amb aquesta decisió, es tracta d’«evitar que Barcelona es converteixi en un referent del cànnabis al món», segons va exposar ahir l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias. El dirigent, que repeteix com a cap de llista convergent en els comicis municipals del 24-M, va exposar que es tracta d’una mesura lògica i correcta des del punt de vista sanitari, atès que es tracta d’impedir que els clubs derivin en «llocs on s’acabi generant un mercat de cànnabis». Per a l’alcalde de Barcelona és prioritari evitar que els joves puguin banalitzar sobre el consum de marihuana. «Si algú vol veure els estralls que causa el cànnabis en els joves, només ha d’anar als hospitals i demanar als equips de psiquiatria que els expliquin la situació i el treball que porten a terme», va afegir Trias.

Els clubs i qualsevol que ho desitgi disposen ara de dos mesos per presentar al·legacions, el període que durarà l’exposició pública del pla. Després de les eleccions, la intenció de CiU, si manté el govern, és negociar aquest pla amb la resta de partits abans de sotmetre’l a aprovació en el ple municipal.

Feu un comentari