Continuen arribant projectes per fer un cultiu de marihuana al poble

L’alcaldessa del municipi riberenc assegura que si s’hagués votat la proposta després de l’experìencia del 9N i amb un debat sobre el cannàbis a nivell mundial, s’hauria rebut més suport.

Un any i mig després d’enterrar la proposta de permetre una gran plantació de marihuana al terme municipal, l’Ajuntament de Rasquera continua rebent projectes similars. L’alcaldessa del municipi, Dolors Subirats, assegura que ‘són moltes les associacions i col•lectius que presenten idees similars a la de l’Associació Barcelonesa d’Autoconsum’, que va proposar convertir Rasquera en el primer municipi català on es permetés un gran macro cultiu de droga, de 7 hectàrees, a canvi d’incentius econòmics per l’erari. De fet, l’Ajuntament pretenia ingressar més d’un milió d’euros del projecte cannàbic que haurien servit per amortitzar gran part del deute. Aleshores, Rasquera era el tercer municipi més endeutat del país tenint en compte el pressupost municipal (236%).cannabis rasquera

Els veïns de Rasquera van donar suport al projecte cannàbic de l’Ajuntament en una consulta popilar l’abril del 2012, que va comptar amb un 56% dels vots a favor. Un jutjat contenciós administratiu de Tarragona va tombar el projecte, que finalment es va enterrar. La sentència assegurava que l’Ajuntament de Rasquera no tenia competències per acollir el cultiu, ni tampoc era un fet d’interès públic.

Dolors Subirats, assegura que actualment el projecte tindria més suport, més tenint en compte el procés de participació del 9N i amb la legalització de la marihuana en diversos estats del món.

Subirats creu que, un any i mig després, el resultat de la votació hauria estat diferent

L’alcaldessa de Rasquera va substituir l’anterior batlle, Bernat Pellissa, el principal promotor del projecte de plantació, que es va comprometre a dimitir si la consulta no rebia un 70% dels vots a favor.

SER Catalunya

Feu un comentari