Els clubs cannàbics de Catalunya dispensen marihuana sense fongs ni bacteris

Els clubs cannàbics de Catalunya dispensen cànnabis en què no hi ha ni fongs ni bacteris, cosa que evidencia que compleixen les normes d’higiene mínimes, segons revela un estudi pioner portat a terme per la Fundación Canna amb 55 mostres de 31 centres.

El director d’Investigació de la fundació, Ignacio García, que ha avançat que l’estudi és el primer a l’Estat que analitza la composició del cànnabis que se subministra a les associacions.

L’objectiu de la fundació era conèixer la potència de la marihuana –a través de l’anàlisi del thc i el cbd– i la possible presència de fongs i bacteris –mitjançant l’estudi de la seva composició microbiològica–.

En relació amb l’anàlisi microbiològica, només el 5,5% de les mostres analitzades al llarg d’aquest any contenien el fong ‘aspergillus’, potencialment perillós per a persones immunodeprimides, com pacients trasplantats o amb càncer, que acostumen a fer un ús terapèutic de la marihuana.

L’aspergillus’ és un fong que pot contaminar la marihuana “en qualsevol punt del procés”, per exemple si es guarda en pots mal assecat o en habitacions molt humides, i pot afectar les persones amb les defenses baixes.

Cap de les mostres analitzades contenien bacteris com l’ecoli i la salmonel·la: “Això és més comú del que pugui semblar i el fet que no se n’hagin trobat demostra que es compleixen les normes d’higiene mínimes”.

ANÀLISI DE LA POTÈNCIA

En relació amb l’anàlisi de la potència del cànnabis que se subministra als centres catalans, l’anàlisi ha revelat uns nivells mitjans de thc del 12,16%, uns nivells que poden comparar-se a la gradació d’alcohol que conté una beguda.

No podem saber si és molt o poc perquè no existeixen anàlisis en aquest sentit que ho puguin indicar“, ha remarcat García, que ha destacat que el thc és el responsable dels efectes psicoactius de la marihuana, mentre que el cbc els atenua.

Hi ha gent que vol potenciar els efectes psicoactius i gent que els vol evitar, cosa que podrien aconseguir si coneguessin la composició del cànnabis que consumeixen“, ha sentenciat, i ha destacat que hi ha molts malalts de càncer que volen fugir dels efectes del thc.

García ha destacat la importància que les persones que acudeixen a un centre cannàbic sàpiguen la composició microbiològica i la potència de la marihuana que consumiran, per la qual cosa ha instat les autoritats sanitàries a potenciar els controls periòdics en aquest sentit.

APROVACIÓ DE LA REGULACIÓ

De fet, la Comissió de Salut del Parlament aprovarà la regulació sanitària dels clubs cannàbics, ha demanat que “es potenciï l’estudi de la marihuana que s’administra en els centres”, amb anàlisis com els de Canna, iniciativa sense ànim de lucre impulsada per l’empresa Canna.

L’entitat estudia i investiga la planta del cànnabis i els seus principis actius al seu laboratori: “La idea va néixer per donar resposta a la gran demanda que existeix per a l’anàlisi i per fer futurs estudis i investigacions”.

 
 

BARCELONA, 5 Nov. (EUROPA PRESS)

Feu un comentari