REGULACIONUna àmplia majoria dels catalans són partidaris que l’Administració actuï amb certa tolerància amb els clubs cannábics. Així es desprèn de l’últim baròmetre de Catalunya elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) para el Periódico.

el periodicoEl sondeig reflecteix que més de tres de cada quatre enquestats (en concret, el 77,3%) prefereixen que aquestes associacions siguin regulades al fet que siguin prohibides completament. Els partidaris de la regulació, a més, superen el 82% en totes les franges d’edat excepte en el cas dels majors de 60 anys, entre els quals el percentatge descendeix fins al 63,2%.

El sondeig, corresponent al passat mes de febrer, reflecteix també que els homes (83,6%) són més partidaris de no prohibir i fixar unes regles per a les associacions cannábicas que les dones (71,3%). Per record de vot en les últimes eleccions autonòmiques, de novembre del 2012, els més favorables a una prohibició són, per aquest ordre, els catalans que no van acudir a les urnes (23,9%), els votants del PSC (22,3%) i els de el PP (21,9%).

Molt menys consens existeix a l’hora de pronunciar-se sobre una eventual legalització del consum de cànnabis. El 43,4% es declara «més aviat d’acord», mentre el 41,9% (solament 1,5 punts menys) afirma estar «més aviat en desacord» És a dir, pràcticament no hi ha diferències.

De nou, el grup de població de més de 60 anys es desmarca i és amb diferència el més contrari a la legalització (52%). Per record de vot, els electors de la CUP (78,3%), els de ICV-EUiA (62,7%) i els de ERC (59%) són els que més defensen que el consum sigui legal. Ho fan també bastant més els homes (47,8%) que les dones (39,3%).

noticia: http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/los-catalanes-creen-que-mejor-regular-que-vetar-las-asociaciones-3301622