Comunicat : IV CONGRÉS: Obrint portes cap a una nova etapa

La Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFAC) és una entitat que vetlla pels interessos de les associacions cannàbiques a Catalunya. La seva missió és advocar per un accés segur i responsable al cànnabis. Malgrat les dificultats, des d’aquest IV Congrés mirem cap al futur amb entusiasme, preparats per a abordar els desafiaments imminents amb fermesa i visió de futur.

El IV Congrés de CatFAC vol representar un punt d’inflexió en el nostre camí per tal de donar pas a una nova etapa de creixement i professionalització. Una etapa que es presenta plena de múltiples iniciatives estratègicament articulades en un pla de treball ambiciós però realista, que no té cap altre objectiu que el d’impulsar el reconeixement de la Federació i la nostra capacitat d’incidència social i política en la defensa dels drets de les persones usuàries i les associacions que representem. 
Al llarg del matí les diferents persones, grups i entitats de la Federació presentaran i podran conèixer més a fons els projectes i línies de treball que es desenvoluparan en aquesta nova etapa. Aquest IV Congrés doncs, serà un espai de síntesi i de reflexió col·lectiva sobre les estratègies de treball que s’han anat desenvolupant en els darrers temps i que es proposen com a eixos vertebradors del nou pla de treball. 
Alhora, davant dels relleus a capdavant de la Comissió Tècnica, en el IV Congrés es vol fer especial esment als treballs desenvolupats fins ara per Comissió Tècnica liderada per Patrícia Amiguet, fundadora i presidenta de la CatFac des de 2017. Agraint-li tots aquests anys de feina incansable, volem destacar el seu coratge i esperit de lluita defensant els drets de les persones usuàries de cànnabis. De la Patty hem après a no doblegar-nos i ser persistents en les nostres demandes de regulació davant l’administració i dels polítics. Així que con ella, volem continuar la tasca de construir col·lectivament espais més inclusius.
Alhora, també volem reconèixer la importància d’algunes de les fites assolides darrerament tant en l’àmbit formatiu. amb l’oferta de sessions especialitzades, com en el de la incidència política amb la participació en la proposta de llei al Congrés dels Diputats i l’aprovació de la resolució del Parlament de Catalunya. Finalment, també en l’àmbit acadèmic i de la recerca hem obert nous camins amb diverses publicacions sobre clubs socials de cànnabis a Barcelona i Catalunya.
Així doncs, a través d’aquest IV Congrés, totes les associacions membres, simpatitzants i amics/gues de la Federació podran conèixer més a fons i sobretot validar les línies de treball presentades i donar així el tret de sortida cap a una nova etapa plena d’èxits col·lectius.