L’Últim atac del Poder Judicial les associacions cannàbiques

Les associacions Cannàbiques vam venir a quedar-nos i ens quedarem

Avui, 23 de juliol, les associacions de persones usuàries de cànnabis de la ciutat de Barcelona reben un nou embat judicial que les aboca de nou a la inseguretat i a l’accés a la substància mitjançant els mercats il·lícits i la criminalització, com ja va succeir quan el Tribunal Constitucional va suspendre la Llei 13/2017, del 6 de juliol, de les associacions de consumidors de cànnabis.

L’Ajuntament de Barcelona ha emès un comunicat per establir el procés que comportarà l’aplicació de la Sentència en ferm del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la el Pla Especial Urbanístic per a l’ordenació dels clubs i associacions de cànnabis de Barcelona, amb al voltant de 200 associacions cannàbiques afectades.

Ara, fa gairebé 6 anys, un 10 de juny de 2016, s’aprovà el Pla d’ordenació urbanística, aquest va ser fruit d’un procés participatiu i participat amb tot el moviment i expertes en la matèria, amb l’objectiu de trobar un encaix satisfactori de l’activitat de les associacions cannàbiques a la ciutat. Aquest va ser aprovat per l’ajuntament i tenia per objecte establir les condicions urbanístiques que es consideren més adients per compatibilitzar el dret d’associació de les persones consumidores de cànnabis amb l’exercici d’altres drets fonamentals com ara la integritat física i moral, la protecció de la salut i les garanties de seguretat.

Un cop més el Poder Judicial carrega contra les associacions sense tenir en compte la realitat social de la ciutat de Barcelona, una ciutat que conviu des de fa més de 30 anys amb aquestes entitats. En comptes d’analitzar un model clarament orientat a aconseguir el benestar de les persones, aplica de nou la seva estratègia punitiva de repressió i anihilament d’un model d’accés a la substància reconegut internacionalment, i prohibeix a les persones el seu dret al lliure desenvolupament de la personalitat, a la prevenció per la seva salut i a la seva seguretat.

Avui us demanem a totes les representants polítiques que teniu les eines democràtiques per a poder revertir i convertir aquesta situació, que no us rendiu i que no cediu a l’immobilisme de l’Estat i a la seva voluntat de perpetuar polítiques de drogues obsoletes que impedeixen avançar i evolucionar a la societat. Si hi ha un moment en què ha estat necessari ser valentes i valents és ara i regular les associacions cannàbiques, avui, és una urgència.

La societat civil no es rendeix i resisteix, perquè aquesta és la nostra vida, la nostra lluita i per això des de CatFAC expressem la més ferma voluntat de treballar conjuntament al grup de treball intern de l’Ajuntament per a cercar els mecanismes necessaris per desenvolupar una resposta coordinada, organitzada i consensuada en aquest atac a un model pioner a Europa, exportat a escala internacional, que comporta l’aplicació de noves polítiques de drogues que aposten per les persones i la seva salut, sense deixar a ningú enrere.

Informem, que des d’ara mateix, l’equip de CatFAC no ens quedarem de braços plegats i anirem informant de totes les accions programades per a respondre de forma activa davant la maquinària repressiva, fins que aconseguim el reconeixement de què és nostre per dret adquirit.

Nosaltres estem preparades, i vosaltres?

Ja no podem esperar més, regulació de les associacions de persones usuàries de cànnabis, ja!

NO podem quedar-nos de braços plegats.