2n Fòrum de Clubs i Associacions de Cànnabis de Catalunya

L’objectiu d’aquesta 2a edició que es celebrarà a la UAB els dies 23 i 24 de Novembre, és crear un espai de reflexió i diàleg, a efecte d’implementar propostes adaptades a la realitat i a les necessitats dels CSC.

Han passat sis anys des que el setembre de 2012 es celebrés el primer «Fòrum de Clubs i Associacions de Cànnabis de Catalunya». Al llarg d’aquest temps el món cannàbic ha constatat que la reforma de les polítiques de drogues és una realitat imparable. Si el 2012 la proposta de llei de la regulació del cànnabis a Uruguai era només un esborrany, en l’actualitat Canadà ha legalitzat la marihuana convertint-se en el primer país del G8 en fer-ho.

Si el 2012 vivíem l’eclosió dels CSC, al 2018 són una realitat consolidada i exportada amb èxit a altres països. I, també en aquests sis anys, l’activitat legislativa, tant a nivell autonòmic com estatal, ha estat trepidant. En el cas de Catalunya per reglamentar els CSC, les federacions cannàbiques i la societat civil van impulsar la Iniciativa Legislativa Popular «la Rosa Verda», aprovada pel Parlament de Catalunya el juny de 2017. A més, els límits i els contorns dels CSC s’han vist afectats per les ordenances municipals, sentències del Tribunal Suprem i Tribunal Constitucional. Sentències que aprofundeixen els CSC a la zona grisa legislativa.

Amb aquest teló de fons la Fundació ICEERS, amb la col·laboració de la Unitat de Polítiques de Drogues de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), organitza el Segon «Fòrum de Clubs i Associacions de Cànnabis de Catalunya». Aquest esdeveniment es celebrarà el 23 i 24 de novembre, a la facultat de Dret del Campus de Bellaterra (UAB).

El fòrum tindrà una naturalesa participativa perquè els assistents podran exposar els seus punts de vista, i no només a través de l’espai de preguntes i debat, sinó que l’organització preveu la participació com a ponents d’aquelles persones que enviem un resum de la seva ponència. Qualsevol persona interessada en els CSC pot inscriure.

Tota la informació a www.forumcsc.cat