Contra l'assetjament i la persecució, negociació política i consens social.

Ahir, dijous 9 de febrer, la Guàrdia Civil va realitzar una intervenció a l’Associació Cannàbica federada situada al carrer de Bailèn, Barcelona. Una associació compromesa que la conformen socis i sòcies corresponsables d’un projecte de lluita política en defensa dels drets de les persones usuàries de cànnabis. Una associació que es dedica a millorar les condicions de les persones que viuen al seu barri, que es preocupa per l’entorn, que participa activament. En definitiva, una associació que treballa incansablement per la convivència ciutadana i compromesa amb l’activitat política per generar una   regulació del cànnabis a Catalunya.
Condemnem aquesta acció de forma contundent, recordem que la via de la penalització no aporta cap millora, ans al contrari, comporta injustícies socials i malbarata els diners públics, que és un error absolut seguir negant la realitat social i la normalització del consum de cànnabis i, que ha arribat el moment de deixar de criminalitzar i obrir un diàleg obert i ampli que ens condueixi al consens necessari per encaminar el canvi de paradigma en les polítiques de drogues.
Portem masses anys denunciant la nostra inseguretat jurídica, l’autèntic delicte és seguir d’esquenes a la nostra realitat. Necessitem una regulació integral del cànnabis, que les lleis s’adeqüin a la realitat i a les necessitats de les persones. La nostra lluita és per unes polítiques de drogues que protegeixin la salut pública i els col·lectius vulnerables doncs les polítiques basades en la por, la mentida i la prohibició comporten justament el contrari. Aquest és el nostre compromís i, paradoxalment, és el que ens porta a tenir problemes amb la Fiscalia. No és contradictori que ens castiguin degut a la ingent tasca que comporta diferenciar-nos del mercat negre? Sembla que les lleis actuals fagocitin i protegeixin el mercat il·lícit i alhora, penalitzin i converteixin en criminal a aquells que lluiten per sortir-ne.
Les associacions cannàbiques són espais privats on només es permet l’entrada per a persones majors d’edat prèvies consumidores de cànnabis. Regular i promoure unes bones pràctiques per a les associacions cannàbiques és aconseguir un avenç social en la salut i la convivència de la Ciutat a través de polítiques públiques centrades en les persones i no en idees preestablertes i moralistes que no es corresponen amb la realitat del carrer.
Ens organitzarem per donar resposta a aquelles accions policials i polítiques  que no reconeguin els nostres drets i amb actituds repressives que han quedat superades per donar més problemes que solucions a la nostra realitat social.
L’atac d’ahir va impactar al moviment cannàbic i  ens trobaran més units que mai per defensar els nostres drets!