Pètals activistes per al Canvi

El moviment Cannàbic Catalana torna a organitzar una excel·lent jornada per celebrar Sant Cannut 2016. La jornada es va iniciar amb una concentració delati del parlament de Catalunya per donar el colofó final a la ILP La Rosa Verda i el gran èxit que entre totes i tots els fedataris d’aconseguir 67.500 per iniciar el tràmit al Parlament català de per la regulació de les associacions de persones consumidores de cànnabis. Un acte molt emotiu i que dona esperança al col·lectiu de persones Usuàries de Cànnabis que troben cada dia noves barreres per dona fi a una prohibició que cada dia te menis arguments per continua vigent. L’acte va tenia un reconeixement molt especial a les persones criminalitzades per les recens sentencies del Tribunal Suprem que s’aferma a l’estratègia coercitiva i immobilista, alineant-se amb estratègies caduques per a una realitat social que demanda alternatives més justes i eficaces.parlament rosa verda

La Jornada va continua a les 17:00 hores amb La jornada de Debat que es va realitzà al Centre Cívic pati llimona a la sala Mª Aurèlia Capmany. “La Rosa Verda al Parlament” va conta amb la participació dels representats dels grups parlamentaris Alba Vergés, Junts pel Si, Quim Arrufat CUP, Noemí de la Calle, Ciutadans, Albano Dante Fachini, Catalunya Sí que es Pot, Raúl Moreno, PSC, Marta Giménez Arcusa PPC i amb la participació especial de Constanza Sánchez, coordinadora les activitats de lleis, polítiques i drets humans de la International Center for Ethnobotanical Education, Research and Service (ICEERS) i moderada per Gemma Lago coordinadora de la Federació d’associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFAC). La Taula de Debat va permetrà coneixia als assistentes al compromisos tant en tempos com en contingut, dels grups parlamentaris representats, que permetrà posar en marxa mecanismes per acabar amb la situació d’inseguretat que pateixen les persones Usuàries de Cànnabis al nostre País. Hem fet realitat un sistema d’autoregulació que té com a eixos fonamentals la transparència, la planificació i un codi de bones pràctiques que defineix un model centrat en la democràcia, la gestió compartida i l’activitat social tan interna com participant del teixit associatiu del nostre entorn. Seguim cap endavant, perquè s’ha donat un pas importantíssim per a aconseguir els nostres drets però encara ens queda molt per caminar. Demostrem com el sentit comú del carrer pot entrar als Parlaments de la ma de la ciutadania organitzada per fer lleis que transformin les realitats injustes i defenguin els drets fonamentals de les persones.5477_10153487862906871_3640954124293457523_n

Les jornades van continua amb la taula “Feminismes i drogues, quin mon volem?” amb els Ponents Gemma Altell (Fundació Salut i Comunitat), Núria Calzada (Energy Control) i Gemma Domínguez (Grup de Dones de la CatFAC) Les dones som a tot arreu, encara que no ens vegin. Aquelles dones que de diverses maneres han participat de l’entorn de les drogues s’han trobat amb un món altament masculinitzat. Amb les seves accions han trencat molts estereotips de gènere assignats a les dones. Han transgredit els tres grans rols que se’ns assignen: filla, esposa i mare. Cadascuna, a la seva manera, ha trencat el motllo que li havien dissenyat des de petita: sigui perquè han “gosat” buscar el propi plaer en el consum de drogues, sigui perquè s’hi han vist atrapades i no han pogut respondre a la funció de “cuidadores” que se’ns assigna a les dones. La qüestió és: on decidim posar el límit del que és tolerable com a societat? Hi ha víctimes de primera i de segona? Ens és més fàcil invisibilitzar aquestes altres cares de la violència masclista i de les drogues perquè entomar-ho de cara ens obliga a revisar els nostres prejudicis més profunds i a vegades innombrables. Aquesta mirada sobre les dones i les drogues és una carrera de fons que algunes professionals i institucions vam començar fa més d’una dècada i que esperem que contribueixi a la comprensió més global sobre el fet que la pluralitat de realitats de les dones no ha d’estar renyida amb la igualtat de Drets.12508797_1078027568912146_7715161321400020479_n

Sant Cannut es va desplaçar a una plaça de la mercè amb molt ritme que va fer mobilitzar els peus amb les actuacions de Wiggle Yard, DJ’s: Yombolt, RainMan i Prime Bassound que van fe tremola el terra de la Ciutat de Barcelona, i donar uns moments d’evasió i d’enfortiment dels nostres vincles, gaudint de la nostre festa, i dona impuls a la resistència i construcció des de baix i entre totes, creant espais de suport mutu i participant ara més que mai en la proposta de regulació del Cànnabis. Totes juntes construïm un dia carregat de lluita i reivindicació, però sempre amb l’alegria als llavis.

Feu un comentari