Olot aprova la regulació per als clubs de cànnabis.

L’Ajuntament d’Olot permetrà l’obertura de clubs de cànnabis a la ciutat. El ple municipal ha aprovat sense cap vot en contra l’ordenança que regula com han de ser aquest tipus de locals. El consistori proposa que estiguin situats a més de 300 metres dels centres educatius, de salut i de les instal·lacions esportives on hi puguin assistir menors. A més, entre un club de cànnabis i un altre hi ha d’haver un mínim de 500 euros de distància i forçosament ha d’estar situat en una planta baixa.

L’ordenança també regula que hagin de tancar abans de les deu de la nit els dies d’entre setmana i no més tard de la mitjanit els divendres i dissabtes. Els clubs només podran funcionar un màxim de vuit hores el dia i l’entrada de menors hi estarà prohibida. Els locals hauran de complir amb tot un seguit de normes en relació a la salut pública.
Segons explica l’ajuntament, aquest tipus de club permetrà conèixer millor el nombre de consumidors de cànnabis, a qui poder-los adreçar campanyes antidroga. Les instal·lacions també seran útils pels drogodependents, per reduir els danys vinculats al consum de cànnabis de mala qualitat.
Sol·licituds per obrir clubs cannàbics
El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, explica que l’ordenança s’ha redactat en trobar-se que ara fa un any els van començar a arribar algunes peticions d’obrir uns locals d’aquestes característiques. En aquell moment van aprovar una moratòria per tenir temps de redactar aquesta ordenança que ara s’aprova de manera provisional.
La regidora de la CUP, Anna Descals, ha demanat a l’equip de govern “on es pot ubicar un local cannàbic”, ja que ateses les restriccions la CUP creu que poques zones de la ciutat es troben a més de 300 metres de cap escola, ni centre de salut ni instal·lació esportiva. Per aquest motiu la CUP s’ha abstingut en la votació de l’ordenança i la resta de grups hi han votat a favor.

Feu un comentari