La falta de regles clares podria posar en perill la cultura dels club de Cànnabis a Barcelona.

MAPA CANNABISEl nombre dels anomenats ” clubs de cànnabis ” a Barcelona s’ha disparat en els últims anys , però alguns estan preocupats per de falta de regles clares sobre la forma en què operen, i això pot tenir un impacte negatiu a la ciutat.
La web We Be High mostra un mapa del món esquitxat amb petits quadrats vermells , grocs i verds .Les icones vermelles signifiquen llocs on el cànnabis és una greu no-no, els quadrats grocs són per a llocs amigables , i les insígnies verdes representen àrees de major tolerància .
Mirant a Espanya , es poden veure una sèrie d’icones verdes brillants, amb la descripció de cànnabis “virtualment legal ‘ .
A Espanya , el trafico de Cànnabis és il·legal i el consum de tabac en llocs públics podria significar una forta multa . D’altra banda , és legal conrear cànnabis per a l’ús personal i consumir en àmbit privat.
Aquest marc legal clar ha donat lloc al fenomen dels ” clubs de cànnabis ‘ de Barcelona. El seu nombre s’ha disparat en els últims anys i es calcula que existeixen entre 200 i 300 a la capital català .
La gent està fins i tot parlant de Barcelona com “una nova Amsterdam ‘ .
En teoria els clubs per a fumadors de Barcelona actuen com a cooperatives on quotes anuals van cap al cultiu de marihuana per a l’ús dels membres del club. Els nous membres ha de ser avalats per un membres de l’associació. També aquests membres ha d’estar legalment registrats com a residents a Espanya , encara que Russ Hudson desenvolupador del lloc web diu que adreces d’hotels de vegades són acceptades.
Existeix un consens general, que la situació a la ciutat està anant de les mans .” Alguns clubs estan venent drogues diferents de la marihuana , però el principal problema és que hi ha clubs que estan tirant de gent del carrer”, va dir Hudson.
Jaume Xaus , portaveu de CatFAC, Federació que representa prop de 30 associacions de Catalunya, explica que ” Hi ha clubs que tenen regles més clares que uns altres”. “En alguns casos, les persones s’estan obrint grans clubs , per raons financeres i després comprar la seva marihuana al mercat negre”. ” Se suposa que hem d’estar produint nostra pròpia marihuana”, va explicar Xaus .
El portaveu de CatFAC pensa que la situació legal que envolta el consum i la producció per a ús privat necessita ser aclarit. Necessitem una regulació molt més clara. Mentre fuig de promoure la legalització de la marihuana ” Això no és necessàriament una bona cosa : n’hi ha prou amb veure la situació amb l’alcohol i el tabac ” .
Ara l’ajuntament de Barcelona té previst prendre cartes en l’assumpte, la ciutat planeja dur a terme un cens dels clubs i elaborar regles per a les seves operacions abans de juny.
La decisió es produeix malgrat el reconeixement de l’autoritat de la ciutat en realitat no tenen el poder de fer aquestes regles. Però els polítics barcelonins creuen que és necessari adoptar mesures amb rapidesa per fer front a la ràpida expansió dels clubs .
Per Hudson “Barcelona té una bona oportunitat per al turisme de cànnabis”, que és ” alguna cosa bé” pel Barcelona perquè “porta diners”. Però Xaus no està d’acord “El turisme de Cànnabis seria absolutament fatal per a la nostra associació . Necessitem regulació més clara , sí, però els nostres membres han d’estar legalment registrats com a residents de la regió . No volem que els clubs es converteixin a fer diners . ” Des de CatFAC es veu un error repetir el sistema Holandès de Coffeeshops que després de 30 anys, de turisme, porta de darrere i màfies, aquesta en ple canvi amb l’anunci al gener de 2013 del govern holandès va determinar que els coffeeshops haurien de ser només per a residents i no per a turistes.
 
Noticia: http://www.thelocal.es/20140304/does-barcelona-have-a-cannabis-problem