Diputats uruguaians aproven legalització de la marihuana


uruguayLa Cambra de diputats d’Uruguai va donar el dimecres mitjana sanció a un projecte de llei per legalitzar la marihuana, que de ser ratificat en el Senat convertirà a l’Estat uruguaià en el primer al món a assumir el control de tot el procés de producció i venda de cànnabis.

El text va ser aprovat per 50 vots en 96, després de gairebé 14 hores de debat, solament amb el respatller de l’esquerra governant Front Ampli (FA), que també té majoria en el Senat.

La votació va ser rebuda amb aplaudiments per poc més d’un centenar de defensors de la legalització del cànnabis, que van presenciar la sessió des de les barres.

El projecte de llei -llançat al juny de 2012 en el marc d’una sèrie de mesures per combatre l’augment de la violència- preveu que l’Estat assumeixi el control i la regulació de la importació, plantació, cultiu, collita, producció, adquisició, emmagatzematge, comercialització i distribució de cànnabis i els seus derivats.

Després de registrar-ne, els usuaris podrien comprar fins a 40 grams mensuals de cànnabis en farmàcies, però també es permetrà el autocultivo i el cultiu en clubs de membrança. el polèmic projecte, promogut pel president José Mujica, és rebutjat pel 63% de la població, segons una recent enquesta de l’empresa Cifra.

Noticia: http://www.elespectador.com/noticias/elmundo/diputados-uruguayos-aprueban-legalizacion-de-marihuana-articulo-437348