El govern francès aprova la prescripció de Cànnabis per a ús medicinal


cannabis medicineJa és oficial, el govern francès aprova la prescripció de Cànnabis per a ús medicinal, i els seus derivats en tot el territori nacional.
El decret va entrar en vigor el 8 de juny de 2013. L’Agència Nacional del Medicament serà l’encarrega de la concessió d’autoritzacions per als medicaments que contenen aquestes substàncies. El decret signat pel primer ministre Jean-Marc Ayrault i el ministre de Salut, MarisolTouraine. Indica que l’Agència Nacional de Medicaments i Productes Sanitaris podrà estudiar les sol·licituds de posada al mercat dels medicaments que contenen cànnabis o els seus derivats, de conformitat amb la Directiva 2001/83/CE del Parlament Europeu que estableix un codi comunitari sobre medicaments per a ús humà. Per tant, les especialitats farmacèutiques amb cànnabis poden ser fabricats, transportats, importats, exportats, ofert, venut i usat sense que aquests actes siguin considerats com a delicte.
Les propietats terapèutiques del cànnabis ja van ser reconeguts a nivell europeu i països com Espanya, Alemanya, els Països Baixos i el Regne Unit fa temps van permetre l’entrada al mercat d’aquests Productes. Les autoritzacions de comercialització de medicaments a força de cànnabis és una bona notícia per a molts pacients, especialment aquells amb esclerosi múltiple. Es reconeix que les persones amb aquesta malaltia són capaces de calmar el dolor amb el consum de cànnabis, i a França són molts els que es van veure obligats a viatjar a altres països per obtenir aquests medicaments, o consumir marihuana il·legalment.
L’acceptació recentment del decret es prendria després que el Ministre de Salut expresso la seva recolzo en Febrer a favor d’estudiar la petició de Sativex, spray oral fet amb cannabinoides que ja es ven en unes altres parteixes Unió Europea i està disponible als Estats Units, Suïssa, i Canadà. Amb aquesta decisió s’obre la porta a aquests fàrmacs que sorgeixen sobretot en forma de càpsules o inhalació, i que s’adquiriran en farmàcies i només amb recepta Prescripció mèdica.