Neix FAC Balears

L’organització Territorial fac balears 2és un pilar important dins del moviment nacional. Ha de tenir la capacitat d’unir els diferents moviments afins a la línia de treball de la FAC i saber comunicar de manera coherent el missatge a la nostra classe política que són els que de veritat han mirar-nos amb entusiasme i no amb por. Obrir aquestes portes que de moment segueixen tancades però “mirant-nos des de l’espiell”, ha de ser fonamental dins el nostre poder de convocatòria a les nostres comunitats autònomes. Cal combatre el desconeixement pel que fa a com funcionen les associacions pel “model empresarial” que s’està explotant a Catalunya, i hem de tallar la problemàtica i aclarir els conceptes perquè no envaeixi les illes i sigui l’activisme el motor dels nostres col · lectius . Compartir amb la resta aquesta capacitat d’organització és la via d’aprendre uns dels altres i aportar noves perspectives d’una mateixa manera de lluitar per les nostres reivindicacions, que no oblidem, són les mateixes.

Actualment a Balears, hem sabut cridar l’atenció sobre la necessitat d’obrir un debat social i polític necessari per avançar de manera conjunta a la prevenció en l’ús del cànnabis del qual, encara no tenim clar, va a castigar la crisi. No de manera empresarial, ja que el sector segueix pujant pel que fa al volum de negoci que any rere any va sumant adeptes, sinó pel problema social que pot generar el que la crisi empenyi a molta gent a convertir-se en traficants per aconseguir un sobresou important que ajudi a arribar a final de mes.
Tècnicament a la FAC Balears estem en fase de donar-nos a conèixer als socis i sòcies de les associacions de Balears perquè coneguin de primera mà que és una federació regional i com encaixen en el moviment cannàbic nacional.

L’agenda de la FAC Balears quedaria de la següent manera:

• Presentació oficial als socis de cada associació
• Votació en assemblea de cada col · lectiu per formar part de la Fac Balears
• Votació d’estatuts
• Formació de junta directiva segons les candidatures presentades
• Presentació a la FAC Nacional
• Tramitació de la documentació

Condicions per formar part de la Fac Balears:
• Ser una associació legalment registrada en el registre d’associacions de les Illes Baleras
• Acreditar una activitat associativa per la defensa de l’ús responsable de cànnabis, la prevenció de riscos associats al seu ús i la divulgació d’informació per a un coneixement més complet del cànnabis
• Acta de l’assemblea on s’expressi mitjançant votació dels seus socis i sòcies la voluntat de formar part de la Fac Balears
• En cas de tenir cultiu col · lectiu i dispensació activa de cànnabis, acreditar la posada en coneixement d’aquests cultius a qualsevol representant vàlid d’un organisme públic de la seva localitat (policia municipal, Ajuntament, Guàrdia Civil, etc …)
• Traslladar les propostes de la Fac Balears a les assemblees de cada associació perquè siguin els socis i sòcies de les asocs. federades els que decideixin amb el seu vot la postura de cada col · lectiu.


En la presentació, a part de debatre aquests interessants assumptes, vam tenir l’oportunitat de conèixer personalment als nostres companys d’activisme a Menorca (BOCA MENORCA) que van tenir el detall de desplaçar fins a Mallorca per assistir a aquesta presentació. BOCA MENORCA porta ja temps removent consciències a la nostra illa veïna, i des de fa uns mesos són nova associació federada a la FAC. Enhorabona companys!

Una abraçada a tots i totes i ja sabeu ……
ALGUNA COSA HA DE CANVIAR  AQUEST 2013!